Χώρα Αγιά

Σαν σήμερα… Ήταν Κυριακή 23 Φεβρουαρίου του 2020…

Σαν σήμερα… Ήταν Κυριακή 23 Φεβρουαρίου του 2020. Μία ακριβώς εβδομάδα και τότε πριν την Κυριακή της Αποκριάς. Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Αγιάς διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, την αποκριάτική τους γιορτή στην Κεντρική πλατεία της κωμόπολης.

Δυστυχώς, αυτή η όμορφη εκδήλωση έμελλε να είναι και η τελευταία. Ποιος να περίμενε τι θα επακολουθούσε…

Μετά από πέντε ημέρες, στις 28 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αγιάς ανακοίνωνε “Από τον Δήμο Αγιάς γίνεται γνωστό πως κατόπιν της υπ. αρ. 13776/27.2.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και για λόγους δημόσιας υγείας, οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις ματαιώνονται λόγω του κορονοϊού”.

Μια νέα λέξη (ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ) έμπαινε στη ζωή μας. Μία λέξη, ένας όρος, μια ασθένεια, που άλλαξε στη συνέχεια, αν όχι τα πάντα, σίγουρα πάρα, μα πάρα πολλά στη ζωή όλων μας…

Τα ίδια σχολεία, τρία χρόνια μετά, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ετοιμάζουν μια αντίστοιχη γιορτή σαν κι εκείνη της 23ης Φεβρουαρίου 2020. Και θα είμαστε όλοι εκεί… Όλοι χαρούμενοι που επιτέλους μπορούμε να κοιτάμε πίσω και να λέμε “Πέρασε κι αυτό… Τελικά νικήσαμε…“!!!

Ας θυμηθούμε το μήνυμα του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα εκείνες τις πρώτες μέρες της πανδημίας και του γενικού εγκλεισμού:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Οι εποχές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και οι προκλήσεις των καιρών χωρίς προηγούμενο. Είμαστε αντιμέτωποι με αόρατους εχθρούς και καλούμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας, έστω και για ένα μικρό διάστημα, προκειμένου έτσι να προστατεύσουμε τους αγαπημέ­νους μας και τους εαυτούς μας.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το σύνολο των δημοτών του Δήμου Αγιάς, για την προσήλωση που δεί­χνει στην τήρηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η Πολιτεία. Θέλω να συγχαρώ τον καθένα ξεχωριστά για το αίσθημα ευθύνης που δείχνουμε σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχουν ημιμαθείς, παραπληροφορημένοι και ανεύθυνοι παρά μόνο άνθρωποι που νοιάζο­νται για τα παιδιά τους, για τους γονείς, για τους φίλους, για το συνάν­θρωπό τους. Η πειθαρχία μας και η αποφασιστικότητά μας θα κρίνει και το αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης μάχης που δίνουμε όλοι μαζί, πλάι – πλάι, αλλά και σε απόσταση ασφαλείας.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους υγειονο­μικούς της περιοχής μας, όπως και όλους τους συναδέλφους τους από ολόκληρη την Ελλάδα, για την αυταπάρνηση, το υψηλό επιστημονικό και επαγγελματικό αίσθημα ευθύνης και την προσήλωσή τους στο καθήκον όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ακόμα κι αν πρό­σκαιρα το ξεχάσαμε, κατέκτησαν ξανά την θέση που τους αξίζει στο αξι­ακό σύστημα της κοινωνίας μας. Κι ελπίζω πως τώρα πια η εκτίμησή μας στο τεράστιο έργο και τη προσφορά τους θα είναι μόνιμη, όπως και η εμπιστοσύνη μας στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις δομές κοινωνικής πρόνοιας, που όλες αυτές τις ημέρες δίνουν τη μάχη για να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος, τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας, τα διοικητικά και τεχνικά στελέχη και τους ερ­γαζόμενους στα δημόσια έργα, για την επιμονή τους στο καθήκον, πάνω και πέρα από οποιοδήποτε εμπόδιο.

Φίλες και φίλοι,

Η αυτοδιοίκηση ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό των πολιτών. Ο πιο κοντινός τους φορέας και ένας από τους πιο πολύτιμους. Και σ’ αυτή τη δοκιμασία θα βγούμε νικητές. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, όπως κάναμε πάντα στα εύκολα και τα δύσκολα. Θα μείνουμε στο σπίτι, αλλά δεν θα είναι κανένας μόνος. Εί­μαστε εδώ με την αλληλεγγύη μας και τις κοινωνικές δομές, με τους αν­θρώπους και τη θέληση μας, για να γίνουμε πάλι μια γροθιά.

Θέλω να είστε όλοι αισιόδοξοι. Θα νικήσουμε!».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email