Χώρα Αγιά

Άλλη μία καταστροφή σε καλλιέργειες του Δήμου Αγιάς / Από ισχυρή κατά τόπους χαλαζόπτωση

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες του Δήμου Αγιάς φαίνεται να έχει προκαλέσει χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή σήμερα Δευτέρα 17 Απριλίου το μεση­μέρι.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κρανιώτη, αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας «Αθανάτη», προβλήματα αναφέρθηκαν από την πλευρά του Μαυροβου­νίου στην Έλαφο και από την πλευρά του Κισσάβου σε όλη την ανατο­λική πλευρά από Μελιβοία, Μεγαλόβρυσο και Σωτηρίτσα ως την Καρί­τσα. Το χαλάζι ήταν σε μέγεθος στραγαλιού και φουντουκιού και ήδη έχουν διαπιστωθεί ζημιές στα κεράσια, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο του δεσίματος – καρπιδίου, και στα κάστανα. «Μετά από δέκα ημέρες» επισημαίνει ο κ. Κρανιώτης «θα δούμε αν επηρεάστηκαν και τα μήλα που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε προανθικό στάδιο».

Να σημειωθεί ότι στον τομέα της Αγιάς ενεργοποιήθηκαν για αρ­κετή ώρα τα αντιχαλαζικά κανόνια και υπάρχει η ελπίδα τα κτήματα σε αυτήν την περιοχή να μην χτυπήθηκαν, κάτι βέβαια που μένει να εξακρι­βωθεί από τους παραγωγούς.

Ρεπορτάζ: Συντακτική Ομάδα της “Χώρα Αγιά”

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email