Χώρα Αγιά

Ζητήματα σε Κόκκινο Νερό και Βελίκα αναδεικνύει αναγνώστης της “Χώρα Αγιά”

Δύο ζητήματα που, αν μη τι άλλο, και προς συζήτηση είναι και λύση ψάχνουν, αναδεικνύει κάτοικος Αγιάς, ο οποίος βρέθηκε την δεύτερη μέρα του Πάσχα σε Κόκκινο Νερό και Βελίκα.

Η μέρα ήταν βροχερή, λέει, το ρέμα στο Κόκκινο Νερό κατέβασε νερό και η παραλιακή του ζώνη, όπως πάντα συμβαίνει σε ανάλογες πε­ριπτώσεις, κόπηκε στα δύο. Σε λίγο καιρό, πολλοί τουρίστες θα κατα­κλείσουν τον όμορφο αυτόν οικισμό. Τουρίστες, και Έλληνες και ξένοι. «Δεν είναι άδικο για την τόσο όμορφη αυτήν περιοχή να μένει έτσι υπο­βαθμισμένη;» αναρωτιέται. «Τόσο δύσκολη είναι η κατασκευή μιας πε­ζογέφυρας στο σημείο;» ρωτάει.

Διερχόμενος από την Βελίκα, στάθηκε στο έργο ανάπλασης, που αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη, και παρατήρησε το εξής: Χώ­ρος, πια, για στάθμευση αυτοκινήτων δεν υπάρχει πουθενά από την πλευρά της ακτής, παρά απειροελάχιστος σε ένα – δυο σημεία. Τα αυτο­κίνητα – αν και λίγα αυτήν την εποχή – ήταν το ένα πίσω από το άλλο παρκαρισμένα στις άκρες του κεντρικού δρόμου μη βρίσκοντας οι οδηγοί τους θέσεις να τα βάλουν. Αναρωτιέται, λοιπόν, «τι χαμός έχει να γίνει το καλοκαίρι όταν χιλιάδες λουόμενοι θα κατακλύσουν τα παράλια της Βε­λίκας και πόση αγανάκτηση θα προκληθεί στους οδηγούς! Ο παραλιακός δρόμος θα είναι γεμάτος από ‘δω και από ‘κει σταθμευμένα οχήματα, με ότι δυσάρεστο θα σημαίνει αυτό, τόσο για την ομαλή κίνηση και διέ­λευση πεζών και αυτοκινήτων, όσο και για την επιθυμία κάποιου επισκέπτη να επιλέξει ξανά για προορισμό μπάνιου την περιοχή όταν θα ξέρει ότι θα ταλαιπωρηθεί απί­στευτα με το παρκάρισμα».

Ποια η άποψη των αρμοδίων; Εύστοχα δείχνουν τα ζητήματα που θέτει ο φίλος και αναγνώστης μας…

Του λόγου το αληθές στις φωτογραφίες που μας έφερε προς δημοσίευση:

Βελίκα, στον δρόμο πλέον το παρκάρισμα
Κόκκινο Νερό… ανάγκη για πεζογέφυρα
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email