Χώρα Αγιά

Γιόρτασαν την Πρωτομαγιά… «ξέχασαν» τα σκουπίδια τους πίσω

Κυριολεκτικά σοκαρίστηκαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Περι­φέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής των Αγίων Αντωνίων Αγιάς επισκεπτόμενοι πριν λίγες ημέρες την ξεχωριστή σε ομορφιά τοποθεσία της παλιάς Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο του δρόμου Αγιάς – Αγιοκάμπου.

Σοκαρίστηκαν από τη μια, και αγανάκτησαν από την άλλη, αντι­κρίζοντας σωρούς σκουπιδιών εδώ κι εκεί, σκόρπιους σε μεγάλη έκταση. Σκουπίδια, που όπως υποστηρίζουν, άφησαν οι δεκάδες κόσμου που, ως είθισται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επέλεξαν το συγκεκριμένο μέ­ρος για να πιάσουν τον Μάη ψήνοντας οικογενειακά ή σε παρέες.

Ο π. Αθανάσιος Μακρής δηλώνει αηδιασμένος από τη συμπερι­φορά όλων αυτών που δεν σεβάστηκαν ούτε το περιβάλλον, ούτε την ιε­ρότητα του χώρου. Νιώθει ντροπή ο ίδιος, λέει, για την εικόνα του χώρου στα μάτια όσων πέρασαν από τον ναό μετά την Πρωτομαγιά για να ανά­ψουν ένα κεράκι και είδαν αυτήν την κατάσταση. Θέλει να πιστεύει ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί κι ελπίζει οι άνθρωποι γρήγορα να αποκτήσουν οικολογικό ήθος, αλλά και σεβασμό προς τα θρησκευτικά μνημεία. Δια­φορετικά, επισημαίνει, γρήγορα θα χάσουμε και την όμορφη φύση και την πολιτιστική και θρησκευτική μας ταυτότητα.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email