Χώρα Αγιά

Μαρία Εμμανουήλ – Χατζή: Μια παλιά γνώριμη της Αγιάς, μάς επανασυστήνεται… Αυτήν τη φορά ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μαρία Εμμανουήλ – Χατζή… Υποψήφια βουλευτής στον νομό Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ομόλιο του Δήμου Αγιάς και ζει στη Λάρισα.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με εκπαίδευση και κατάρτιση στη δημοσιογραφία, στο θέατρο και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος της πολιτιστικής στήλης στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας», ως υπεύθυνη διακίνησης του πολιτιστικού περιοδικού «ΓΡΑΦΗ» του Δήμου Λαρισαίων, ως υπεύθυνη Συντονισμού Προγραμμάτων Κατάρτισης Ρομά (Κοινωνικός Αποκλεισμός) σε ΚΕΚ των νομών Λάρισας και Τρικάλων, ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα Κοινωνικού Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας και προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και ως εξωτερική επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (διαπολιτισμική εκπαίδευση).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας.

Προέρχεται από αγροτική οικογένεια, με αγώνες στην Αριστερά.

Ο πατέρας της, Αντώνιος Εμμανουήλ, υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, που μετέπειτα για τις ιδέες του διώχθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 13 χρόνια.

Η ίδια από το 1980 και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων υπήρξε δραστήριο μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας, ενώ το 2012 έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2022 συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως εκλεγμένη σύνεδρος. Είναι ενεργό μέλος της θεματικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, αλλά και της θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής – Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δραστηριοποιήθηκε από την εφηβική της ηλικία, και δραστηριοποιείται ως και σήμερα, σε θέματα που αφορούν κυρίως το φεμινιστικό κίνημα, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τον πολιτισμό, συμμετέχοντας άλλοτε ως απλό μέλος και άλλοτε ως εκλεγμένη σε συλλογικότητες που ενισχύουν τα ανωτέρω όπως δράσεις αλληλεγγύης, θεατρικές ομάδες, χορευτικές ομάδες, μουσικά σχήματα, λαογραφία κ.λ.π.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Γιώργου Χατζή, μαθηματικού, και της Ηλιάνας Χατζή, δασκάλας ειδικής αγωγής, που απέκτησε με τον γεωπόνο Δημήτρη Χατζή (Τζήμα) με καταγωγή από τους Γόννους του Δήμου Τεμπών, ο οποίος απεβίωσε το 2009, προλαβαίνοντας, όμως, να αφήσει πάρα πολύ έντονα το θετικό του αποτύπωμα σε αγροτικά θέματα, όσο και σε πολιτιστικά, στον νομό Λάρισας και κυρίως στην περιοχή της Αγιάς όπου η πλούσια και ξεχωριστή δράση του ακόμη ως σήμερα μνημονεύεται.

«Οι ευθύνες μας αρχίζουν απ’ τα όνειρα …» ήταν η δήλωση της Μαρίας Εμμανουήλ – Χατζή για την αποδοχή της πρότασης που της έγινε να συμμετέχει στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πιστεύει πως στην εποχή μας ο κάθε ενεργός πολίτης και όχι η κάστα των «επαγγελματιών πολιτικών» μπορεί να δώσει απαντήσεις στα «κακώς κείμενα» και θεωρεί ευθύνη και χρέος της να προσθέσει και τον δικό της αγώνα στον συλλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επόμενη μέρα. “Για να είναι ημέρα νίκης της «Δικαιοσύνης παντού»” όπως χαρακτηριστικά λέει.

“Στον αγώνα για Δικαιοσύνη παντού, ισονομία και δημοκρατία, οι γυναίκες δηλώνουμε παρούσες” αναφέρει με πάθος. “Σήμερα, με την Eλλάδα κατεστραμμένη από τις πελατειακές πολιτικές και παθογένειες της κυβέρνησης της Ν.Δ., αδιάφορης προς τον απλό πολίτη, νιώθουμε ανασφαλείς και αγωνιζόμαστε” υπογραμμίζει… “Αγωνιζόμαστε για ένα λειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας με ισότιμη πρόσβαση απ’ όλους τους πολίτες. Για μια δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από κοινωνική θέση και προέλευση. Για την προώθηση του πολιτισμού της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ενάντια σε όλες της μορφές βίας. Για την υπεράσπιση της ασφάλειας των δημόσιων και ιδιωτικών μεταφορών. Για το δικαίωμα της εργασίας σε όλους με συλλογικές διαπραγματεύσεις και αποτροπή της μετανάστευσης των νέων. Για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και της υγιούς επιχειρηματικότητας που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Για την προώθηση βιώσιμων αναπτυξιακών πολιτικών του αγροτικού κόσμου και για την αναζωογόνηση της επαρχίας και των ορεινών, πεδινών και παραλιακών οικισμών της. Για την ενίσχυση των συνεταιριστικών ομάδων παραγωγών και του πλούτου των τοπικών ποιοτικών προϊόντων μας. Βιολογικά, ΠΟΠ και συμβατικά ποιοτικά. Για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προς όφελος της παραγωγικής οικονομίας και των υποδομών δημοσίου συμφέροντος. Για την προστασία των μονογονεϊκών οικογενειών, των ανηλίκων και των ατόμων με αναπηρίες από κάθε μορφή εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης”.

“Ως αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, ως εκπαιδευτικός – Θεολόγος, ως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα επί 25 έτη, προερχόμενη από αγροτική οικογένεια, νοιώθω” σημειώνει “την ανάγκη να συμβάλλω στον αγώνα για μια Θεσσαλική τοπική κοινωνία και οικονομία με βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Με δικαιώματα και δικαιοσύνη παντού, των νέων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, για ένα κράτος δικαίου στην υπηρεσία του πολίτη που να μας αξίζει”.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email