Χώρα Αγιά

Βραχάκια Βελίκας: Το πανέμορφο, αλλά “παρατημένο” σημείο της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς

Βραχάκια Βελίκας. Μπροστά το απέραντο γαλάζιο, βόρεια η ξα­κουστή, πανέμορφη παραλία «Μπούκα», νότια όλη η ακτογραμμή Βε­λίκα, Σωτηρίτσα, Αγιόκαμπος, με φόντο το Πήλιο. Το σημείο μοναδικό, στάση για τον καθένα για μια φωτογραφία.

Αυτά είναι τα θετικά. Τα αρνητικά τα επισημαίνει αναγνώστης μας:

Ο χώρος πριν λίγα χρόνια, λέει, ήταν περιφραγμένος με κα­λαί­σθητο φράχτη, ο οποίος παρείχε την απαραίτητη προστασία αφού από κάτω είναι γκρεμός αρκετών μέτρων. Ο φράχτης χάλασε με τον καιρό και, αντί να επιδιορθωθεί, τον απέσυραν τελείως. Όπως απέσυραν, θυμίζει, και το μεγάλο ξύλινο κιόσκι όταν αυτό χάλασε, κιόσκι όπου ο κό­σμος καθόταν και χάζευε το πέλαγος, την ανατολή του ήλιου μέσα από τη θά­λασσα ή τις παραλίες από τη μία και την άλλη πλευρά.

Πέραν αυ­τών των δύο, που καλό θα ήταν να επανατοποθετη­θούν, ο ίδιος φίλος αναγνώστης παρατηρεί ότι υπάρχει στον χώρο μια πολύ μεγάλη κατεστραμμένη πινακίδα που με τη σειρά της κι αυτή κατα­στρέφει το τοπίο και αναρωτιέται γιατί κάποιος δεν τη διορθώνει ή δεν την αποσύρει αν στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται.

Τελευταία παρα­τήρηση αφορά μια ωραία πέτρινη βρύση που με το δροσερό της νερό ξε­διψάει τον περαστικό. Η βρύση δείχνει να έχει πάρει επικίνδυνη κλίση προς τα πίσω σαν να έχει καθιζάνει το έδαφος κι επειδή από πίσω είναι γκρεμός και παραλία, ο αναγνώστης – επειδή όπως τονίζει των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν – παρακαλεί την όποια αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγιάς να προστρέξει στον χώρο, να ελέγξει τη βρύση κι αν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα στήριξής της να δώσει άμεσα λύση… (λύση να δώσει, όχι να την απομακρύνει κι αυτή)…

*Κείμενο: “Χώρα Αγιά”

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email