Χώρα Αγιά

Δεν ξέχασαν τους νεκρούς στη μάχη της Μαρμαρίνης / Δήμος Αγιάς και Κοινότητα Μαρμαρίνης τέλεσαν μνημόσυνο

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν όσων σκοτώθηκαν στη μάχη της Μαρμαρίνης τον Ιούνιο του 1944, αγωνιζόμενοι ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποίησαν χθες το πρωί του Σαββάτου 24/6 ο Δήμος Αγιάς και η Κοινότητα Μαρμαρίνης.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε στην τοποθεσία «Κόκκινος Βράχος» λίγο έξω από τη Μαρμαρίνη, όπου υπάρχει μνημείο για τους ήρωες πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης και ειδικά γι’ αυτούς που στη συγκεκριμένη μάχη έχασαν τη ζωή τους.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, στον σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε για τους σκληρούς, αιματηρούς, και με πολλές απώλειες αγώνες που δόθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς κατά του φασισμού, χαρακτήρισε την αντίσταση του ελληνικού λαού στην περίοδο 1940 – ‘44 ως φωτεινό παράδειγμα για όλες τις γενιές που ακολούθησαν και γι’ αυτές που θα έρθουν, και ευχήθηκε πάντα η Ελλάδα ενωμένη να αντιμετωπίζει τις όποιες δύσκολες καταστάσεις τις παρουσιάζονται. Ειδική αναφορά έγινε από τον δήμαρχο στον αείμνηστο κοινοτάρχη Μαρμαρίνης Κωνσταντίνο Μπουρνάκα που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του μνημείου.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο ιερέας πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σαμαράς. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κοινοτάρχης Μαρμαρίνης Ευαγγελία Νάστου, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχάλης Κουπατσιάρας εκ μέρους των Σωμάτων Ασφαλείας και ο κ. Κωνσταντίνος Χονδροδήμος εκ μέρους των απογόνων των θυμάτων.

Παρέστησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αγιάς Ευάγγελος Κρανιώτης και Νίκος Ντάγκας, ο πολιτευτής της ΝΔ Χρήστος Χατζησαλάτας, ενώ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς και ο Λιμενικός Σταθμός Αγιοκάμπου εκπροσωπήθηκαν από τους Χρήστο Καρνάβα και Κωνσταντίνο Τσιώλη αντίστοιχα.

Κείμενο – φωτογραφίες: “Χώρα Αγιά”

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email