Χώρα Αγιά

Κώστας Τσανάς / Ο τεχνικός του “Αετού” Αετολόφου μας μιλά για τη φετινή άνοδο στη Β’ ΕΠΣΛ

Αν και ο βασικός στόχος δεν ήταν η άνοδος, αλλά μία αξιοπρεπής πορεία στη Γ’ τοπική κατηγορία, ο Αετός Αετολόφου έκανε την υπέρβαση και προχώρησε ένα σκαλί παραπάνω. Η ομάδα μέσα από μία σταθερή πορεία κόντρα στα αρχικά προγνωστικά, αλλάζοντας στρατηγική στην πορεία του πρωταθλήματος κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος την άνοδο.

Ποιο ήταν, όμως, το μυστικό της επιτυχίας για τον Αετό;

Ο τεχνικός Κώστας Τσανάς επισημαίνει ότι το οικογενειακό κλίμα και κυρίως το ότι όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους και αποτελούν μία δεμένη παρέα επίδρασε καταλυτικά στο να επιτευχθεί η ανοδική πορεία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «Η ομάδα ξεκίνησε σε άκρως ερασιτεχνικό επίπεδο, στο στιλ της παρέας για μια καλή πορεία χωρίς να είναι αυτοσκοπός η άνοδος. Ωστόσο στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Καταφέραμε, μέσα από το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια, να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και είδαμε ότι μέσα από τη δουλειά και τα αποτελέσματα μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Έτσι, αλλάξαμε στρατηγική και, αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βάλαμε στόχο την άνοδο και το πετύχαμε».

-Τι σημαίνει η άνοδος στη Β’ ΕΠΣΛ;

«Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία γενικότερα και για την τοπική κοινωνία του χωριού του Αετόλοφου. Ο Αετός επιστρέφει στη Β’ κατηγορία μετά από πάρα πολλά χρόνια και αλλάζουν πολλά πράγματα. Σίγουρα οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες πλέον».

-Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία;

«Αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία είναι η «δεμένη παρέα» με όλη τη σημασία της λέξης εντός και εκτός γηπέδου. Ο καλός χαρακτήρας των παιδιών, αλλά και η ποδοσφαιρική ποιότητά τους».

-Ποια είναι η επόμενη μέρα;

«Η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει με στόχο να μείνουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται στην ομάδα αλλά και με κάποιες προσθήκες που θα χρειαστούν. Θα δοθεί κατά κύριο λόγο μεγάλη βαρύτητα στο ντόπιο στοιχείο από την επαρχία, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία. Η αρχή έγινε με τους επιθετικούς Αντώνη Βούζα και Δημήτρη Γιαννακό και έπεται συνέχεια».

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

Ο Αετός τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου Ομίλου της Γ’ τοπικής κατηγορίας με 41 βαθμούς στο ενεργητικό του. Επί συνόλου 20 αγώνων πέτυχε 12 νίκες, είχε 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, με 47 γκολ υπέρ και 21 κατά (+26). Εντός έδρας ήταν αήττητος. Οι μεγαλύτερες νίκες ήταν επί του Αγ. Γεωργίου Αμπελακίων με 7-0 εκτός έδρας και επί της Δόξας Ομορφοχωρίου με 5-1 εντός έδρας.

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Δημήτρης Πικούλης με 14 γκολ. Η ομάδα είχε την 4η καλύτερη επίθεση και την 3η καλύτερη άμυνα στον όμιλο.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email