Χώρα Αγιά

Δημοτικές εκλογές Αγιάς / Αχιλλέας Αρχοντής: Κατά τον Αριστοτέλη “Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια”

Κατά τον Αριστοτέλη “Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια”.

Πού χωράει τώρα ο Σταγειρίτης φιλόσοφος;

Εξηγώ: Οι οικονομικές καταστάσεις των δήμων και των επιχειρήσεών τους ελέγχονται κάθε χρόνο από τους ορκωτούς ελεγκτές, μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. Για να είναι κάποιος ορκωτός απαιτούνται, πέραν των γνώσεων, και πολλά άλλα. Όταν οι ορκωτοί βάζουν την υπογραφή τους κάτω από μια έκθεση, δεσμεύονται όχι προς τον δήμο αλλά προς το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου) που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Όταν, λοιπόν, λες “θα ζητήσω έλεγχο από ανεξάρτητους ορκωτούς”, στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνει επικίνδυνη άγνοια, στην δε χειρότερη, μομφή για μια εκ της δομής της ανεξάρτητης αρχής. Δηλαδή, ή δεν ξέρεις καν τι σημαίνει ορκωτός και το λες έτσι για να κάνεις θόρυβο ή λες ότι αυτοί οι ορκωτοί που έλεγξαν δεν είναι καλοί και θα φέρεις εσύ άλλους, ανεξάρτητους. Από πού; Από εκεί που εσύ κατηγορείς ότι δεν είναι ανεξάρτητοι;

Έχω ελεγχθεί πολλές φορές από ορκωτούς και σας πληροφορώ ότι οι άνθρωποι δεν μασάνε, ούτε από πιέσεις, ούτε από τον Θεό τον ίδιο.

Επίσης, μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι θέλουν να απαγορεύσουν σε κάποιους να εκλέγονται για όσες φορές τους θέλει ο κυρίαρχος λαός να εκλέγονται και δεν απαγορεύουν στον εαυτό τους να ζητάει επιμόνως την εκλογή που ο ως άνω λαός τους αρνείται!

Θεωρώ ασυμβίβαστο με την δημοκρατία το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» να περιορίζεται εκτός αν υπάρχουν σοβαρά κωλύματα, τα οποία, όμως, κωλύματα τα ορίζουν ο νόμος και το Σύνταγμα και όχι άλλοι παράγοντες, ιδεοληπτικοί εν ολίγοις.

Τέλος, παρακαλώ να αφήσουν τους καταστροφικούς λαϊκισμούς με την (δήθεν) μείωση του νερού. Με δεσμεύει το επαγγελματικό μου απόρρητο για να φέρω επιχειρήματα με πραγματικά παραδείγματα ενάντια σε τέτοιες επικίνδυνες επιλογές. Για να μειωθεί η τιμή του νερού πρέπει πρώτιστα να μειωθεί το ενεργειακό κόστος του δικτύου. Ήδη το νέο ενεργειακό έργο της ΔΕΥΑ Αγιάς αυτό κάνει. Δεν χρειάζονται μετά Χριστόν προφήτες, όσο λεβέντες κι αν είναι, κάτι για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία.

Αχιλλέας Ε. Αρχοντής

Υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Αγιάς

Με την Π.Α.ΔΗ.Κ. και τον Αντώνη Γκουντάρα

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email