Χώρα Αγιά

Νίκος Τσιαγκάλης / Συνέντευξη στην «Χώρα Αγιά»: «Αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου με δεκάδες έργα που βλέπουν και χαίρονται όλοι»

Νίκος Τσιαγκάλης, αντιδήμαρχος Αγιάς:

«Ο τόπος στον οποίο μεγαλώνουμε έχει πάντα μια ζεστή θέση στην καρδιά μας. Μέσα στην δική μου καρδιά βρίσκεται η πανέμορφη Αγιά μας, που έχω αγαπήσει μέσα από τα βιώματά μου, του ανθρώπους της και από το φυσικό της κάλλος. Η Αγιά για ‘μένα είναι ο παράδεισος μου…».


Συνέντευξη: “Χώρα Αγιά”


Έχω συναντήσει για μια συνέντευξη, ή μάλλον για μια φιλική κουβέντα, λίγες μέρες, πια, πριν τις εκλογές, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Ισότητας του Δήμου Αγιάς, Νίκο Τσιαγκάλη, περίπου στις 12:00 το βράδυ, μετά από μια συνηθισμένα κουραστική μέρα γι’ αυτόν. Έχει προηγηθεί πολύωρη δουλειά από νωρίς το πρωί στο οδοντοτεχνικό εργαστήριό του στην Λάρισα, έχουν μεσολαβήσει συνεννοήσεις με υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και η μέρα έκλεισε με επίσκεψη σε χωριό της Αγιάς για προεκλογική ομιλία του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα.

Την οικογένεια την είδες καθόλου σήμερα; τον ρωτάω. Την σύζυγό σου την Γεωργία, τα παιδιά σου, τον Γιώργο, την Σοφία;

Ναι, τους είδα, μου απαντά. Πριν φύγω για την ομιλία. Για λίγο, βέβαια, αλλά τους είδα. Μιλήσαμε, χαρήκαμε με τα παιδιά. Εντάξει, όλα καλά.

Ξέρεις, μου λέει, όλο αυτό που ζούμε εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, και παράλληλα δουλεύουμε, δεν είναι καθόλου εύκολο. Χάνουμε πολλές οικογενειακές στιγμές που δεν θα ξανάρθουν ποτέ πίσω και αυτό με στενοχωρεί. Και ξέρεις πότε με στενοχωρεί ακόμη περισσότερο; Όταν βρίσκεται ένας πολίτης, ένας δημότης ή ακόμη κι ένας πρόεδρος ενός χωριού, με άσχημο τρόπο να με κατηγορήσει για κάτι που έπρεπε να είχα κάνει και όντως δεν έκανα ή για κάτι που νόμιζε ο ίδιος ότι δεν έκανα κι εγώ το είχα κάνει. Τότε είναι που πραγματικά τρελαίνομαι, τότε είναι που λέω θα τα παρατήσω, τότε είναι που λέω πόσο άδικοι μπορεί είναι κάποιοι, αλλά πάλι η θέλησή μου να προσφέρω, ότι κι όσο μπορώ στην Αγιά, με κάνει να συνεχίζω.

Μήπως είναι βίτσιο τελικά όλη αυτήν η ενασχόληση με τα κοινά κι όχι πραγματική θέληση για προσφορά; τον ρωτάω. Όλοι σας οι υποψήφιοι αυτές τις ημέρες αυτήν την θέληση για προσφορά διατυμπανίζετε.

Κοιτά να δεις τώρα, επειδή με προκαλείς. Άκου, και μαζί με σένα όσοι διαβάσουν αυτήν την συνέντευξη ας καταλάβετε αν λέω ή όχι αλήθεια όταν μιλάω περί θέλησης για προσφορά.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το 2009, ως κάτοχος πτυχίου Οδοντικού Τεχνολόγου. Μετά την απόκτηση του διπλώματός μου, άρχισα να εργάζομαι στην Λάρισα, στην οικογενειακή μας επιχείρηση «TSIAGALIS DENTAL LAB», την οποία διατηρούσε ο πατέρας μου από το 1984. Εντάχθηκα και ο ίδιος εκεί, λοιπόν, το 2010, και έως σήμερα δουλεύω ασταμάτητα, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βοηθώντας έτσι στην εξέλιξη και στην αναβάθμιση της επιχείρησης. Οι απαιτήσεις της δουλειάς είναι τεράστιες και μόνον η πραγματική θέληση για προσφορά στα κοινά δικαιολογεί το να ασχολούμαι επιπλέον και με τα προβλήματα του κόσμου και της περιοχής.

Πέραν τούτου, απόδειξη της θέλησης που λέμε είναι ότι αγωνιζόμαστε με την γυναίκα μου σε καθημερινή βάση, με πολλή υπομονή εκ μέρους της, να συνδυάσουμε πάμπολλες οικογενειακές υποχρεώσεις με τις υποχρεώσεις στο δημαρχείο και με τις υποχρεώσεις στις δουλειές.

Άλλο στοιχείο που μπορώ να σου πω για να σου αποδείξω αυτήν την θέληση για προσφορά, που όλοι τόσο εύκολα μπορεί κάποια στιγμή να χλευάζετε ή να υποτιμάτε. Από πολύ μικρή ηλικία ήμουν πνεύμα ανήσυχο και μου άρεσε να προσφέρω και να δημιουργώ. Ήμουν πάντα γεμάτος όρεξη και ζήλο για εθελοντισμό, με τάση να βρίσκομαι κοντά στους συνανθρώπους μου, όταν είχαν πραγματική ανάγκη. Ήταν κάτι που μ’ έκανε να νιώθω ευγνώμων που μπορούσα κι εγώ, έστω και για λίγο, να συμβάλω σ’ ένα τους χαμόγελο. Η ενασχόληση, λοιπόν, με τα κοινά δεν άργησε να έρθει. Στα 28 μου χρόνια, το 2015, εκλέχθηκα στο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων, και για επτά συνεχόμενα χρόνια ήμουν πρόεδρος. Με δουλειά και αφοσίωση, και με τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου να με στηρίζουν, παρουσιάσαμε πολύ πλούσιο έργο, αναδεικνύοντας τον σύλλογο και κάνοντας δράσεις αξιοζήλευτες από άλλους τέτοιους συλλόγους στην Ελλάδα.

Δεν μου αρκούσε, όμως, όλο αυτό. Ήθελα κάτι περισσότερο. Ήθελα να δοκιμαστώ και να κριθώ ακόμα πιο σκληρά. Ήθελα πραγματικά να εργαστώ για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μου, του τόπου που αγαπώ. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αντώνη Γκουντάρα, και δίνοντάς μου τότε ο κόσμος ισχυρή εντολή, εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος ως μέλος μιας παράταξης δημοκρατικής, πολυσυλλεκτικής, που λειτουργεί ομαδικά και εκτιμά τη συνεισφορά όλων των μελών στον σχεδιασμό του προγράμματός της. Μιας παράταξης που ξέρει να συνεργάζεται για έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόοδο της περιοχής και των κατοίκων της.

Η θέληση λοιπόν, όπως μου λες, για προσφορά υπήρχε και υπάρχει, και όντως δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω. Η θέληση, όμως, αυτήν μετατράπηκε αυτά τα χρόνια και σε έργο για την Αγιά, τα χωριά της, τον κόσμο της;

Ξεκίνησα, μου απαντά, την θητεία μου, με την οργάνωση των αδέσποτων ζώων, δημιουργώντας, έτσι, την Υπηρεσία Περισυλλογής και Επανένταξης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου. Στελεχώθηκε με προσωπικό για την περισυλλογή των αδέσποτων σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και με ένα καινούριο αυτοκίνητο πλήρως εξοπλισμένο για τον σκοπό αυτό. Προχωρήσαμε στην σύσταση της επιτροπής καταγραφής δεσποζόμενων και στην σύσταση πενταμελούς επιτροπής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Υλοποιήσαμε πρόγραμμα ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ) των ζώων συντροφιάς σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας. Με απόφαση του Δ.Σ. συνάψαμε σύμφωνο συνεργασίας με τα δύο φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, βοηθώντας έτσι το έργο μας. Συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια και προγραμματίσαμε στειρώσεις με εθελοντές κτηνιάτρους και σωματεία. Τοποθετήσαμε ταΐστρες σε κάθε χωριό και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και να τρέφονται τα αδέσποτα ζώα. Τέλος, εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το οποίο θα βρίσκεται σε θέση δυόμισι χιλιόμετρα περίπου νότια του οικισμού της Αγιάς.

Έτσι, από το 2017 έως και σήμερα, ο Δήμος Αγιάς διαχειρίστηκε 785 περιπτώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με την ψηφιακή υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με τη συνεργασία των φιλοζωικών σωματείων, τα ζώα καταχωρούνται και περνάνε σε πρόγραμμα υιοθεσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σκοπεύοντας έτσι τα ζώα να συνεχίζουν να ζουν την ζωή που τους αξίζει.

Παράλληλα με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, από το 2021 έως και σήμερα, είσαι αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας. Στον τομέα σου τι έχει γίνει από πλευράς έργων;

Το αντικείμενο με γοήτευσε εξαρχής και ταυτόχρονα με ενέπνεε να αναζητώ να δημιουργήσω όμορφα πράγματα, πάντα με βάση το πρόγραμμά μας, τις προσπάθειες και διεκδικήσεις του δημάρχου, τις μελέτες που είχε προετοιμάσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τις συμμετοχές μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Καταγράψαμε τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων και κάναμε παρεμβάσεις όπου υπήρχε ανάγκη.

Προβήκαμε στις ενεργειακές αναβαθμίσεις των σχολικών συγκροτημάτων Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Αγιάς, Γυμνασίου Αγιάς, Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας και Δημοτικού Σχολείου Μελιβοίας. Με θερμομόνωση τοιχοποιιών, στεγών, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης, με ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης – φυσικό αέριο, αντλίες θερμότητας, λέβητες διπλής συμπύκνωσης πετρελαίου – με αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες τύπου led και με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αυτονομούμε τα σχολεία μας, προστατεύουμε το περιβάλλον και πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς με επισκευές επιχρισμάτων και χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά. Αντικαταστήσαμε τα κουφώματα με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης. Αποκαταστήσαμε τις υδρολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και κάναμε σύνδεση φυσικού αερίου.

Βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις του 1ου Νηπιαγωγείου Αγιάς, εκμεταλλευόμενοι γενναία δωρεά ιδιωτικού ιδρύματος, λειτουργώντας επικουρικά και με πρόσθετες δικές μας δαπάνες όπου χρειάστηκε, με τη θωράκιση του κτιρίου και τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης, όπως πλήρη αντικατάσταση κουφωμάτων, κατασκευή νέας κεραμοσκεπής με την εφαρμογή υγρομόνωσης και θερμομόνωσης και χρωματισμούς εσωτερικά σε όλο το κτίριο. Έγινε ανάπλαση του προαύλιου χώρου, ανακατασκευή τμήματος της περίφραξης, εγκατάσταση συστήματος ποτίσματος και σπορά γκαζόν με δέντρα και ποοειδή. Τέλος, προχωρήσαμε στην δημιουργία μιας μικρής παιδικής χαράς ολοκληρώνοντας έτσι και δημιουργώντας ένα όμορφο σχολικό περιβάλλον.

Βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού Αγιάς με αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, με επιστρώσεις δαπέδων με αντιολισθητικά πλακίδια πορσελάνης, συντηρήσεις κιγκλιδωμάτων και επιχρισμάτων και χρωματισμούς εξωτερικών επιφανειών.

Τέλος, τοποθετήθηκε και επεκτάθηκε αυτόματο πότισμα του χλοοτάπητα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγιάς.

Επίσης, έχουν εξασφαλιστεί οι ενεργειακές αναβαθμίσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς και του Δημοτικού Σχολείου Στομίου, όπου και τα δύο έργα βρίσκονται στο στάδιο σύναψης σύμβασης. Ακόμη, εξασφαλίσαμε την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου, έργο το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της υποκατασκευής. Ένα έργο μείζονος σημασίας που θα βελτιώσει την καθημερινότητα και θα δώσει προσβασιμότητα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Στο αθλητικό κομμάτι, τι ακριβώς έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Με σωστό σχεδιασμό και πρόγραμμα, μπορέσαμε, σε συνεργασία με την τεχνική μας υπηρεσία και την άψογη δουλειά που κάνει στην εκπόνηση των μελετών, με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας που σημειωτέον ήταν δίπλα μας στην πλειοψηφία των έργων, να προβούμε στην πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγιάς, με νέο αποστραγγιστικό δίκτυο, νέο σύστημα άρδευσης, καινούριο χλοοτάπητα. Στην πλήρη ανακατασκευή των αποδυτηρίων με καινούρια κουφώματα, καινούρια wc, όπως επίσης και τη δημιουργία wc για τους επισκέπτες. Στην τοποθέτηση καθισμάτων στις κερκίδες και ανακατασκευή του χώρου περιμετρικά με καινούρια δάπεδα και κιγκλιδώματα ασφαλείας. Στην κατασκευή νέου γηπέδου 5Χ5 συνθετικού χλοοτάπητα με αποστραγγιστικό, περίφραξη και φωτισμό. Υπό κατασκευή για την ολοκλήρωση του έργου παραμένουν η τοποθέτηση ταρτάν περιμετρικά του γηπέδου και ο ηλεκτροφωτισμός.

Προχωρήσαμε, επίσης, στην πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 του Μεταξοχωρίου. Έγινε αναπλήρωση του εδάφους και δημιουργία κλίσεων με ειδικό μηχάνημα laser για την καλύτερη αποστράγγιση του γηπέδου. Βελτιώσαμε το σύστημα άρδευσης, ανακατασκευάσαμε την περίφραξη, προχωρήσαμε σε χρωματισμό της κερκίδας και των τερμάτων.

Παρεμβάσεις μεγάλης σημασίας γίνανε σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου μας, όπου χρησιμοποιούνται από ομάδες. Βελτιώσαμε – ανακατασκευάσαμε τις εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων με επιχρίσματα, με εσωτερικές παρεμβάσεις και χρωματισμούς. Δώσαμε λύσεις θέρμανσης του νερού με θερμοσίφωνες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, καθώς επίσης έγιναν και μερικές γενναίες παρεμβάσεις στα wc των αποδυτηρίων. Τοποθετήθηκαν πάγκοι για τους παίκτες και πάγκοι για να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη. Προχωρήσαμε στην επανασπορά του αγωνιστικού χώρου όλων σχεδόν των γηπέδων, βελτιώσαμε και σε κάποια γήπεδα δημιουργήσαμε καινούριο αρδευτικό σύστημα, ανακατασκευάσαμε τέρματα και βελτιώσαμε τις περιφράξεις των γηπέδων και όπου χρειάστηκε έγιναν και καινούριες. Τέλος, βελτιώσαμε και σε κάποια γήπεδα τοποθετήσαμε νέους πάγκους εξωτερικού χώρου (γηπεδούχων – φιλοξενούμενων).

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου στα οποία έγιναν παρεμβάσεις είναι του Αετολόφου, του Γερακαρίου, της Μαρμαρίνης, της Ανάβρας, της Δήμητρας, της Αμυγδαλής, της Μελιβοίας και του Στομίου.

Συνεχίσαμε παρεμβάσεις βελτίωσης των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην Κάτω Σωτηρίτσα και περιλαμβάνουν δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο μπάσκετ με νέο ειδικό τάπητα αθλητικών χώρων, νέες μπασκέτες και φιλέ, ηλεκτροφωτισμό και περίφραξη. Έργο, το οποίο βοηθάει πολύ και στον τουρισμό της περιοχής, μιας και την περιοχή την επισκέπτεται πλήθος κόσμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνεχίσαμε την πλήρη ανακατασκευή και βελτίωση των εξωτερικών γηπέδων άθλησης στο 1ο και στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Μαρμαρίνης, στο Γυμνάσιο Αγιάς και στο γήπεδο μπάσκετ της Δήμητρας.

Ένα μεγάλο έργο – παρέμβαση έγινε και στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγιάς με πλήρη ανακατασκευή των εσωτερικών χώρων του. Καινούργια δάπεδα, wc, αποδυτήρια, εσωτερικές πόρτες, wc ΑμεΑ, αίθουσα γυμναστηρίων, καινούρια οροφή με πάνελ και ανακατασκευή των πλαγιοκαλύψεων. Επίσης, τώρα ξεκινάει και τρέχει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του χώρου.

Είσαι ευχαριστημένος από όλα αυτά τα έργα;

Κάνουμε έργα ουσίας, παρεμβάσεις και βελτιώσεις που θα δώσουν στον κόσμο της Αγιάς κίνητρο και όρεξη για άθληση. Προσπαθούμε να δούμε το μέλλον και να τρέξουμε με τις εξελίξεις κοιτάζοντας τους συνάνθρωπους μας στα μάτια. Δημιουργούμε συνθήκες σωστές για υποδομές ακαδημιών που θα φιλοξενηθούν τα παιδιά μας. Ο αγώνας που δίνουμε για να κρατήσουμε τα γήπεδά μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο είναι διαρκής και δεν σταματά ποτέ με τούτη την Δημοτική Αρχή.

Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι ότι είμαστε, αν όχι ο μόνος δήμος, ένας από τους λίγους επαρχιακούς δήμους, που έχουν τόσες πολλές ομάδες βάσει του πληθυσμού του. Αυτό φαίνεται διότι έχουμε μια ομάδα στο Α΄ τοπικό πρωτάθλημα, τον Δωτιέα Αγιάς, τρεις ομάδες στο Β΄ τοπικό πρωτάθλημα, τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας, τον Αετό Αετολόφου και τον Χείμαρρο Μαρμαρίνης, και δυο ομάδες στο Γ΄ τοπικό πρωτάθλημα, την Δόξα Αμυγδαλής και τον Θερμαϊκό Στομίου. Επίσης, μια αντρική ομάδα μπάσκετ στην Β΄ ΕΣΚΑΘ, τον Ερμή Αγιάς. Έχουμε ακαδημίες ποδόσφαιρου, μπάσκετ, βόλεϊ. Υπό δημιουργία βρίσκεται και η ακαδημία στίβου στην Αγιά. Με έξι ομάδες ποδοσφαίρου και μια ομάδα μπάσκετ, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο αθλητισμός στον Δήμο της Αγιάς είναι θέμα σοβαρό.

Να σημειωθεί ότι η ακαδημία ποδοσφαίρου της ΑΕΛ επέλεξε για το περσινό πρωτάθλημα να έχει ως έδρα της το γήπεδο της Ανάβρας. Ένα γήπεδο με τάπητα υψηλού επιπέδου που πολλές ομάδες θα το ζήλευαν. Έτσι, είχαμε την χαρά και τιμή να υποδεχθούμε ομάδες ακαδημιών στο γήπεδό μας όπως του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Πανσεραϊκού, του Παναιτωλικού, του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, του ΝΠΣ Βόλος κ.λπ.

Θα πρέπει να τονίσω, ακόμη, ότι κύριο μέλημά μας ήταν η εξασφάλιση φορητού απινιδωτή AED σε όλες τις ομάδες του Δήμου μας και σε όλα τα αθλητικά κέντρα. Μια πολύ μεγάλη βοήθεια και ένα εργαλείο – εφόδιο το οποίο σε κρίσιμες καταστάσεις πραγματικά σώζει ζωές.

Ολοκληρώνοντας το κομμάτι του αθλητισμού, θα ήθελα να αναφέρω ότι έχουμε υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αναβάθμιση και ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Κοινότητα Μαρμαρίνης. Το έργο αφορά την υλοποίηση παρεμβάσεων με μια σειρά εργασιών, όπως εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα με σπορά, πρόβλεψη νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου που θα περιλαμβάνει 6 χαλύβδινους ιστούς ύψους 12 μέτρων, με τις κατάλληλες βάσεις για την στήριξη επ’ αυτών τεσσάρων προβολέων τεχνολογίας LED, με μέγιστη συνολική ισχύ 300W έκαστος και βελτίωση των περιφράξεων.

Ξέρω ότι στις αρμοδιότητές σου είναι και οι παιδικές χαρές. Τις άφησα για το τέλος. Έχεις δύο μικρά παιδιά και φαντάζομαι η ευαισθησία είναι εδώ ακόμα μεγαλύτερη.

Στις αρμοδιότητές μου είναι όντως και οι παιδικές χαρές. Τομέας μεγάλης ευθύνης και αυτός, μιας και σε αυτούς τους χώρους παίζουν παιδιά.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος», το «Πράσινο Ταμείο» και από πόρους του Δήμου, και ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα ανακατασκευής των παιδικών χαρών. Πολλές από αυτές έγιναν από μηδενική βάση καινούριες, με ευρωπαϊκά πρότυπα και αυστηρές προδιαγραφές και ελέγχους. Από τα υλικά που φτιάχνονται τα παιχνίδια, που δεν πρέπει π.χ. να είναι τοξικά, μέχρι και τις αποστάσεις που αυτά πρέπει να έχουν μεταξύ τους. Έτσι, προχωρήσαμε σε τοποθέτηση νέων οργάνων, σε καινούργιο χαλίκι που θα παίζουν τα παιδιά, σε καινούργια περίφραξη από φυσικό ξύλο, σε πόρτα εισόδου και σε ενημερωτική πινακίδα.

Οι καινούργιες παιδικές χαρές αναβαθμίστηκαν σε περιοχές όπως της κεντρικής πλατείας και του Αγίου Γεωργίου Αγιάς, σε Έλαφο, Ανάβρα, Ποταμιά, Μεταξοχώρι, Γερακάρι, Ομόλιο, Στόμιο, Μαρμαρίνη, Μελιβοία, Παλιουριά, Σωτηρίτσα Σκλήθρο, Μεγαλοβρύσο, Αετολόφο, Νερομύλους, Παλαιόπυργο, Καρίτσα, Σκήτη, Αμυγδαλή, Ανατολή, Δήμητρα, Καστρί, και στην θέση «Πλατανιά» στην Βελίκα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Καταφέραμε λοιπόν, σε ολόκληρο τον Δήμο Αγιάς να μην υπάρχει πλέον καμία παιδική χαρά παλιά και επικίνδυνη, με στόχο την δημιουργία ενός ασφαλούς, αλλά και ευχάριστου, περιβάλλοντος, για την ψυχαγωγία των παιδιών. Και είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας θα τις λατρέψουν και θα τις ευχαριστηθούν.

Και έρχεται, λοιπόν, η ώρα να ξαναζητήσεις την ψήφο του κόσμου. Θεωρείς ότι αυτά τα έργα που μας ανέφερες θα δώσουν σε σένα και στον συνδυασμό του Αντώνη Γκουντάρα το επιθυμητό για σας αποτέλεσμα;

Πέρα από τα έργα που πραγματικά είναι πολλά, είναι μεγάλα, είναι σπουδαία και σημαντικά, πάνω απ’ όλα πιστεύω ότι θα ανταμειφθεί στην κάλπη η θέληση για δουλειά. Και νομίζω, πως η πορεία μου, κατά την τετραετία που πέρασε, αποτελεί μάρτυρα αδιάψευστο της δουλειάς που έγινε. Οι λύσεις είναι εκεί έξω, αρκεί να θες να τις βρεις και να τις υιοθετήσεις στην περιοχή σου. Γι’ αυτό ζητώ και πάλι την ψήφο και την εμπιστοσύνη όλων των δημοτών της Αγιάς, πρωτίστως στον Αντώνη Γκουντάρα, και μετά σε μένα ή αν θες σε όλους εμάς που είμαστε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με γνώμονα πάντα, σε όσο με αφορά, τον σεβασμό για να συνεχίσω το έργο μου για τον Δήμο Αγιάς πλάι στον ίδιο δήμαρχο.

Ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα αυτή. Θεωρώ ότι αγωνιάς να τελειώσει η προεκλογική περίοδος για να πας και στο βουνό για κυνήγι!

Εννοείται… πάνω στα βουνά μας… για επαναφόρτιση μπαταριών!!!

Κι εγώ ευχαριστώ γι’ αυτήν την κουβέντα… Καλή συνέχεια…

Το αυτοκίνητο περισυλλογής αδέσποτων ζώων
Στειρώσεις με εθελοντές κτηνιάτρους

Σχολείο Μελιβοίας

 

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγιάς

Σχολικό συγκρότημα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Αγιάς
Γυμνάσιο Αγιάς
1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς
2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς
1ο Νηπιαγωγείο Αγιάς

2ο Νηπιαγωγείο Αγιάς
Νηπιαγωγείο Δήμητρας

Γήπεδο 5Χ5 στο Μεταξοχώρι

Γήπεδο τένις και μπάσκετ Σωτηρίτσας

Δημοτικό Γήπεδο Αγιάς

Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αγιάς

Γήπεδο Αετολόφου

Γήπεδο Αμυγδαλής

Γήπεδο Ανάβρας
Γήπεδο Γερακαρίου

Γήπεδο Μαρμαρίνης
Γήπεδο μπάσκετ Δήμητρας

Γήπεδο – Προπονητικό Κέντρο Δήμητρας
Γήπεδο Μελιβοίας
Παράδοση φορητού απινιδωτή
Παιδική Χαρά Ανατολής

Παιδική Χαρά Βελίκας
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email