Χώρα Αγιά

Δημήτρης Γουργιώτης: «Ήρθε η ώρα η νέα γενιά να πάρει τις τύχες του τόπου στα χέρια της, με νέες ιδέες και όρεξη για προσφορά»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγιάς με τον συνδυασμό «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον» του Θοδωρή Ριζούλη, Δημήτρης Γουργιώτης, μας συστήνεται και μας αποκαλύπτει τους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, καθώς και τα όνειρα του για τον Δήμο Αγιάς.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Ονομάζομαι Δημήτρης Γουργιώτης, είμαι 33 ετών και κατάγομαι από την Αγιά, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχω αποφοιτήσει από την Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) με την ειδικότητα του οικονομικού και εργάζομαι ως Στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τελειόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δίκαιο και Πολιτική» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (Α.Π.Θ.).

Η αγάπη για τον τόπο μας με έκανε να θέλω να τον βλέπω να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με το πέρασμα των χρόνων και γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να προσφέρω και εγώ όσο μπορώ για να γίνει αυτό πραγματικότητα, με την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά, που αποτελεί την ουσία της δημοκρατίας.

Ως τοπικός σύμβουλος της κοινότητας της Αγιάς που εκλέχθηκα κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, μου δόθηκε η δυνατότητα να συνειδητοποιήσω την αξία αυτής της συμμετοχής, την τεράστια τιμή που σου κάνουν οι συνδημότες σου, αλλά και την μεγάλη ευθύνη που έχεις απέναντι τους για να φανείς αντάξιος των προσδοκιών τους. Απέκτησα εμπειρίες που με έκαναν να κατανοήσω σε βάθος τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά και να δω ακόμη πιο καθαρά, μέσα από θεσμούς και διαδικασίες, τους τρόπους για να επιλυθούν.

Έτσι, αποφάσισα να θέσω κάποια βασικά προσωπικά στοιχήματα για την επόμενη μέρα του Δήμου μας. Αρχικά, τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας (μήλο, κεράσι, κάστανο, ακτινίδιο κτλ) αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας και θα πρέπει να εστιάσουμε στην περαιτέρω ανάδειξη και προώθησή τους. Από μικρή ηλικία, λόγω της οικογένειας μου βλέπω τα προβλήματα των αγροτών «από μέσα» και θέλω να βοηθήσω όσο περνάει από το χέρι μου στην επίλυσή τους. Επίσης, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι και πρέπει να είναι προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Ο δημότης όταν έχει ένα πρόβλημα στο χωριό του, στην γειτονιά του, θέλει άμεση λύση και όχι χρονοβόρες διαδικασίες. Ένα ακόμη ζήτημα που απαιτείται η δημοτική αρχή να έχει ως προτεραιότητα, είναι η έμπρακτη και συνεχής υποστήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας προκειμένου να επιτευχθεί η περαιτέρω προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας.

Πιστεύω βαθιά, πως με τη συλλογική προσπάθεια μιας νέας γενιάς ανθρώπων με όραμα, πρόγραμμα και υπευθυνότητα, θα αναβαθμιστεί ο Δήμος μας και θα αποκτήσει την θέση που του αξίζει. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα μπορούσα να μη λάβω μέρος.

Έχοντας πλέον γνώσεις, εμπειρία και θέληση για προσφορά, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγιάς στο πλευρό του Θοδωρή Ριζούλη, με τον συνδυασμό «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον». Έναν συνδυασμό που απαρτίζεται από ανθρώπους με όνειρα και θέληση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο που αγαπάμε. Έναν συνδυασμό με πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα των δημοτών και τις υποδομές, που θα καταστίσει τον Δήμο Αγιάς πρωταγωνιστή.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητώ τη στήριξή σας, ώστε να μπορέσουμε πετύχουμε όσα ονειρευόμαστε.

Σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας, γιατί για μένα η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει προσφορά στον τόπο και στον άνθρωπο και αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή μου.

Το όνομά μου θα βρίσκεται στην θέση 19 του ψηφοδελτίου μας.

Με τιμή

Γουργιώτης Δημήτριος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάς

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email