Χώρα Αγιά

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς / Μόνο μία γυναίκα σ’ αυτό / Ποιοι πρώτευσαν / Ποια παλιά μέλη έμειναν εκτός

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς


Κείμενο – φωτογραφικό υλικό: “Χώρα Αγιά”


Διπλή η αγωνία για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών που πήραν μέρος στις δημοτικές εκλογές του Δή­μου Αγιάς.

Πρώτη ήταν εκείνη της βραδιάς των εκλογών, όπου αναμένονταν η σειρά που θα καταλάβει ο συνδυασμός στον οποίο συμμετείχαν, δεύ­τερη ήταν αυτήν της τελικής ανακοίνωσης των σταυρών που ο καθένας συ­γκέντρωσε για να δούνε αν εισέρχονται ή όχι στο νέο Δημοτικό Συμβού­λιο.

Το τελικό ποσοστό του συνδυασμού «Προοδευτική Ανε­ξάρτη­τη Δημοτική Κίνηση Αγιάς», του νυν, και ξανά εκλεγμένου πλέον, δημάρ­χου Αντώνη Γκουντάρα, είναι 51,51% (4748 ψήφοι) και κερδίζει 15 έδρες στο νέο Δη­μοτικό Συμβούλιο. Το ποσοστό του συνδυασμού «Αγιά – Ένας Δήμος – Ένα Μέλλον» του Θοδωρή Ρι­ζούλη είναι 43,73% (4031 ψήφοι) και κερδίζει 9 έδρες, και, τέλος, το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάς», με επικεφαλής τον Θανάση Παπαποστόλου, κερδίζει 4,75% (438 ψήφοι) και μία έδρα (στην Εκλο­γική Περιφέρεια Ευρυμενών) την οποία και καταλαμβάνει ο ίδιος.

Οι 15 έδρες του κ. Γκουντάρα κατανέμονται ως εξής: 8 στην Εκλογική Περιφέρεια Αγιάς, 3 στην Εκλογική Περιφέρεια Μελιβοίας και από 2 σε Λακέρεια και Ευρυμενές. Πρώτοι στην Εκλογική Περιφέ­ρεια Αγιάς έρχονται οι Τσιαγκάλης Νικόλαος (με 676 ψήφους), Σμυρλής Βα­σίλειος με 603, Γκαρανές Αλέξανδρος (511), Τσιώνης Αστέριος (503), Αργυρούλης Ιωάννης (464), Ποτούλα Γεωργία (444), Χατζηρούφας Παντελής (434) και Γκαρμπούνης Αργύρης (397). Στην Εκλογική Περιφέρεια Μελιβοίας πρώτοι έρχονται οι Λέτσιος Βασίλειος (583), Κρανιώτης Ευάγγελος (468), Τσιντζιράκος Ιωάννης (405). Στην Εκλο­γική Περι­φέρεια Λακέρειας οι Έξαρχος Αστέριος (312) και Παναγιώτου Γεώργιος (310). Στην Εκλογική Περιφέρεια Ευρυμενών οι Ξαφάρας Κωνσταντίνος (453) και Βόγιας Δημήτριος (321).

Οι 9 έδρες του κ. Ριζούλη κατανέμονται ως εξής: 5 στην Εκλογική Περιφέρεια Αγιάς, εκ των οποίων τη μία καταλαμβάνει αυτός, 2 σε Μελιβοία, και από μία σε Λακέρεια και Ευρυμενές. Πρώτοι στην Εκλογική Πε­ριφέρεια Αγιάς έρχονται οι Μπαρμπέρης Πέτρος (678), Καφετσιούλης Από­στολος (487), Γουργιώτης Δημήτριος (433) και Χασιώτης Δημήτριος (417). Στην Εκλογική Περιφέρεια Μελι­βοίας πρώτος έρχεται ο Μπεϊνάς Αντώνιος (294) και δεύτερος ο Κορδίλας Δημήτριος (288), στην Ευρυμενών ο Ολύμπιος Αθανάσιος (328) και στην Λακέρειας ο Γαλάνης Δημήτριος (313).

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι τα νούμερα αυτά είναι νούμερα που δίνει ο Δήμος Αγιάς από την συλλογή στοιχείων που έγινε απ’ το σύνολο των εκλογικών τμημάτων. Το Πρωτοδικείο είναι αυτό που μετά από κά­ποιες μέρες θα ανακοινώσει την επίσημη κατάταξη.

Πρώτος, μεταξύ όλων των συνδυασμών, είναι ο κ. Μπαρμπέρης Πέτρος με 678 ψήφους. Ο κ. Μπαρμπέρης στην προηγούμενη θητεία ήταν στην παράταξη του κ. Γκουντάρα, διετέλεσε αντιδήμαρχος, και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ήταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Ριζούλη. Δεύτερος μεταξύ όλων ακολουθεί ο κ. Νίκος Τσιαγκάλης με δύο ψήφους λιγότερες (676) από τον συνδυασμό του δημάρχου.

Σε αυτό το Δ.Σ. δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν οι Γιάν­ναρος Γεώργιος (ήταν αντιδήμαρχος με την παράταξη Γκουντάρα, αλλά σε αυτές τις εκλογές κατέβηκε με την παράταξη Ριζούλη) και Ντάγκας Νικόλαος (ήταν κι αυτός αντιδήμαρχος με την παράταξη Γκουντάρα και κατέβηκε μαζί του ξανά). Επίσης, οι Αναστασίου Ιωάννης και Γαλλής Γεώργιος, οι οποίοι ήταν στο προηγούμενο Δ.Σ. με την παράταξη του κ. Αγγελάκα και τώρα πήραν μέρος στις εκλογές με τον συνδυασμό Ριζούλη.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι οι 14 από τους 25 δημοτικούς συμ­βούλους δεν ήταν στο προηγούμενο Δ.Σ., όπως, επίσης, και το ότι ξανά αυτό περιλαμβάνει μόνο μία γυναίκα, την κ. Ποτούλα, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά.

Γκουντάρας Αντώνιος
Τσιαγκάλης Νικόλαος
Σμυρλής Βασίλειος
Τσιώνης Αστέριος
Γκαρανές Αλέξανδρος
Αργυρούλης Ιωάννης
Ποτούλα Γεωργία
Χατζηρούφας Παντελής
Γκαρμπούνης Αργύρης
Ξαφάρας Κωνσταντίνος
Έξαρχος Αστέριος
Παναγιώτου Γεώργιος
Λέτσιος Βασίλειος
Κρανιώτης Ευάγγελος
Τσιντζιράκος Ιωάννης
Ριζούλης Θεόδωρος
Μπαρμπέρης Πέτρος
Καφετσιούλης Αποστόλης
Γουργιώτης Δημήτριος
Χασιώτης Δημήτριος
Ολύμπιος Αθανάσιος
Γαλάνης Δημήτριος
Μπεϊνάς Αντώνιος
Κορδίλας Δημήτριος
Παπαποστόλου Θανάσης
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email