Χώρα Αγιά

“Ανθίζουν” οι Ακαδημίες βόλεϊ του Γ.Σ. «Ερμής» Αγιάς / Η Μπεϊνά Ευαγγελία, έφορος του Τμήματος, μας μίλησε για τους φετινούς στόχους

Σε ανοδική τροχιά το βόλεϊ στον Γ.Σ. «Ερμής» Αγιάς


Κείμενο – φωτογραφίες: “Χώρα Αγιά”


Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ερμής» Αγιάς έχει να επιδείξει μία πο­λυδιάστατη αθλητική δραστηριότητα όχι μόνο σε επίσημα πρωταθλή­ματα, αλλά και σε επίπεδο Ακαδημιών στο μπάσκετ, το βόλεϊ και τον στίβο. Τη δεδομένη χρονική περίοδο η Ακαδημία βόλεϊ αριθμεί πάνω από 55 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι είναι κατανεμημένοι σε δύο τμήματα ανάλογα με την ηλικία των αθλητών, αλλά και την πρόοδό τους. Στη «μικρή» Ακαδημία προπονούνται αθλητές/τριες ηλικίας από 7 έως 12 ετών και στη «μεγάλη» Ακαδημία από 12 έως 16 ετών αντίστοιχα.

Οι Ακαδημίες βόλεϊ διανύουν μια περίοδο μεγάλης άνθησης, κα­θώς το ενδιαφέρον των παιδιών του Δήμου Αγιάς για την ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο άθλημα είναι διαρκώς αυξανόμενο. Φαίνεται ότι ο Σύλλογος κατάφερε να ξεπεράσει τις δύσκολες αθλητικές χρονιές που προέκυψαν λόγω κορονοϊού και που είχε σαν αποτέλεσμα αρχικά την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ αργότερα η αγωνι­στική δραστηριότητα γίνονταν με πολλά και διαφορετικά πρωτόκολλα.

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες με σκληρή προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, το Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Ζέικο κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να οδηγήσει τον Γυμναστικό Σύλλογο σε άνθιση και τα παιδιά να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: Στην μεγάλη αθλητική οικογένεια που ονομάζεται «Ερμής» Αγιάς.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στις Ακαδημίες. Το γήπεδο είναι ο χώρος όπου θα πρέπει να βρίσκονται τα παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς τα οφέλη είναι μεγάλα. Ενισχύουν την φυσική τους κατάσταση, βελτιώνουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σέβονται και να πειθαρχούν. Μαθαίνουν να προβάλλουν το «εμείς» και όχι το «εγώ» για να μπορέσει η ομάδα τους να πετύχει το στόχο της» επισήμανε η Γραμματέας του Γ. Σ. Αγιάς «Ερμής» και έφορος της ομάδας, κ. Μπε­ϊνά Ευαγγελία, και πρόσθεσε:

«Στόχος της φετινής αθλητικής περιόδου είναι οι αθλήτριες της μεγάλης Ακαδημίας βόλεϊ με προπονητή τον κ. Ηλία Αράπη να πάρει μέ­ρος στο πρωτάθλημα β’ πακορασίδων που ξεκινά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το πρόγραμμα των αγώνων ανα­μένεται να ανακοινωθεί από την ΕΣΠΕΚΕΛ.

Καλούμε, λοιπόν, τους γονείς, τους φίλους και όλον τον κόσμο του Δήμου Αγιάς να έρθει στο γήπεδο και να εμψυχώσει αυτές τις αθλήτριες που οι περισσότερες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο αθλη­τικό γεγονός.

Παράλληλα στα μελλοντικά σχέδια της μικρής Ακαδημίας είναι η συμμετοχή της σε ένα μίνι τουρνουά βόλεϊ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της αθλητικής σεζόν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς αθλητές/τριες να δείξουν τις ικανότητές τους και το ταλέντο τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αγιάς και ιδιαί­τερα τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κ. Τσιαγκάλη Νικόλαο για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά του».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email