Χώρα Αγιά

Εκδήλωση στην Αγιά για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρής Ενέργειας

Εκδήλωση στην Αγιά για την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρής Ενέργειας


“Χώρα Αγιά”


O Δήμος Αγιάς πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδήλωση την Παρασκευή 26/01/2024 και ώρα 9:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, με τη συμμετοχή των μαθητών των Β΄ και Γ΄ Τάξεων του Γυμνασίου Αγιάς, καθώς και των μαθητών του ΕΠΑΛ Αγιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρής Ενέργειας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 26 Ιανουαρίου κάθε έτους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση – αφύπνιση της κοινωνίας και την ανάδειξη ενός κρίσιμου ζητήματος για την επιβίωση του πλανήτη και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

· 9:30 π.μ.: Έναρξη εκδήλωσης – Καλωσόρισμα από την αντιδήμαρχο Παιδείας του Δ. Αγιάς Γεωργία Ποτούλα.

· Χαιρετισμός από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

· Ομιλία Αλέξιου Μπουζούκη, δ/ντη της ΔΕΥΑ Αγιάς, με θέμα: «Καλές πρακτικές της ΔΕΥΑ Αγιάς στον τομέα της ενέργειας».

· Ομιλία Γιώργου Καραβιδέ, μηχανολόγου μηχανικού, με κύριο αντικείμενο τη σύνταξη ενεργειακών μελετών, με θέμα: «Μορφές καθαρής ενέργειας που χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο – Οφέλη για την κοινωνία, το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης – Δράσεις ενεργειακών αναβαθμίσεων κτιριακών υποδομών Δήμου Αγιάς».

· Ομιλία Μάνου Ρίζου, εκπροσώπου της εταιρίας ENTEC CONTRACTORS, με κύριο αντικείμενο την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών, με θέμα «Τρόπος κατασκευής, λειτουργίας και διαχείρισης των Φ/Β Σταθμών – Φ/Β Πάρκα ΔΕΥΑ Αγιάς».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email