Χώρα Αγιά

ΚΚΕ: Θέμα με την καθαριότητα στις Δασικές Υπηρεσίες (Ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό των Λαμπρούλη, Μεταξά και Παπαναστάση)

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Για την καθαριότητα  των Δασικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας

Οι δασικές υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από 1/1/2023 αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα αφού δεν υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι καθαριότητας, αλλά και καμία σύμβαση με συνεργεία καθαριότητας. Γεγονός που συμβαίνει βέβαια σε όλες τις δασικές υπηρεσίες της χώρας ειδικά τους πρώτους μήνες κάθε χρόνου.

Οι παραπάνω συμβάσεις, όταν υπάρχουν, συνάπτονται με εργολάβους, οι οποίοι δεν προσλαμβάνουν τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων και αυτοί οι εργαζόμενοι καλούνται να καθαρίζουν καθημερινά υπηρεσίες πολλών τετραγωνικών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Συχνό είναι το φαινόμενο των υπερεργολαβιών, στις οποίες ο μισθός των εργαζομένων για 8 ώρες την εβδομάδα ανέρχεται στα 140 ευρώ αποκαλύπτοντας τον μεγάλο βαθμό εκμετάλλευσης.

Αποκορύφωμα της κατάστασης, που επικρατεί τους τελευταίους 14 μήνες στις παραπάνω υπηρεσίες της Θεσσαλίας, είναι ότι οι υπάλληλοι υποχρεώνονται να καθαρίζουν μόνοι τους τους χώρους εργασίας ή να πληρώνουν με προσωπική τους δαπάνη τα καθαριστικά ή και άτομα που καθαρίζουν τις υπηρεσίες, το οποίο έχει ως συνέπεια να κινδυνεύει η υγεία των εργαζομένων.

Έχει παγιωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο η παντελής αδιαφορία της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ για τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να δώσει άμεσα λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα της καθαριότητας των δασικών υπηρεσιών.

– Να πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικές προσλήψεις, με θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας υπαλλήλων καθαριότητας που θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών των υπηρεσιών του ΥΠΕΝ.

Οι Βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Μεταξάς Βασίλης

Παπαναστάσης Νίκος

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email