Χώρα Αγιά

Αγιώτες μαθητές καθάρισαν παραλίες του Δήμου τους

Με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς και του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πρασίνου, Γραφείου Κινήσεως και Κοιμητηρίων, κ. Τσιαγκάλη Νικόλαου, και τη συμμετοχή 45 μαθητών της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Αγιάς και 40 μαθητών του ΕΠΑΛ Αγιάς, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Γενικού Λυκείου με τίτλο: «Ανοιχτό σχολείο, συνεργασία με φορείς και κοινωνία», με συντονίστριά του την κ. Φανή Γαρουφαλιά και μέλη τον κ.  Γιώργο Κωτούλα και την κ. Μαρία Κούρτη, πραγματοποιήθηκε προχθές την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, καθαρισμός τμήματος του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς.

Τους μαθητές συνόδευσαν, πέραν των προαναφερθέντων, οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Δόβα Δήμητρα, Αραμπατζή Πηγή, Ζηκούδη Καλλιόπη και Σακελλαρίου Άντα.

Τα παιδιά με αμέριστη φροντίδα, ζήλο και ενδιαφέρον, και υπό τον συντονισμό των καθηγητών τους, καθάρισαν και απομάκρυναν σκουπίδια και πλαστικά. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν έμπρακτα στην προστασία των ακτών και να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Για να πραγματοποιηθεί η δράση συνεργάστηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ποτούλα Γεωργία, Γκαρανές Αλέξανδρος και Ξαφάρας Κωνσταντίνος, η ΔΕΥΑ Αγιάς και ο διευθυντής της, Μπουζούκης Αλέξης, ενώ υπήρξαν και σημαντικές προσφορές, των αρτοποιείων  Φουκαλά, Γκουντογιάννη, Σχοινά, Καρδάρα και Ριζάκη σε ροφήματα και σνακ, και του σούπερ μάρκετ του Δημητρίου Πλατσά στη Βελίκα σε εμφιαλωμένα νερά.

 


Κείμενο – φωτογραφίες: Δήμος Αγιάς

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email