Χώρα Αγιά

Θεσσαλία / Καιρός: Πέρασμα με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης:

Πάνος Αρχοντής

Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Πιστοποιημένος Προγνώστης


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, σταδιακά από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν, και στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας θα σημειωθούν βροχές που γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη την περιφέρεια, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες που ίσως περιέχουν χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά την νύχτα άνω των 1.200μ.

Στην Λάρισα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές τοπικά έντονες και ίσως καταιγίδα, ενώ αργά τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα πεδινά νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα πεδινά των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας από 4 έως 18 βαθμούς κελσίου, στην Μαγνησία, τα παράλια και τις Σποράδες από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και στα ορεινά άνω των 1.300-1.400μ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ τοπικές μπόρες ίσως σημειωθούν σε κάποιες πεδινές περιοχές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού εκτός από τις Σποράδες που θα σημειώνονται τοπικές μπόρες.

Στην Λάρισα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, ενώ το μεσημέρι-απόγευμα ίσως σημειωθεί πρόσκαιρη μπόρα.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα πεδινά βορειοδυτικοί 2 μποφόρ και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα πεδινά των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας από 4 έως 16/17 βαθμούς κελσίου, στην Μαγνησία, τα παράλια και τις Σποράδες από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις που τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και πάνω από τα 1.600-1.700μ τοπικές χιονοπτώσεις. Λίγο πιο αξιόλογες μπόρες θα σημειωθούν στα ημιορεινά τμήματα και ίσως σε κάποια πεδινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Στην Λάρισα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα πεδινά νοτιοανατολικοί ασθενείς και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα πεδινά των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου, στην Μαγνησία, τα παράλια και τις Σποράδες από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΕΤΟΥ 4-6/3:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email