Χώρα Αγιά

Δράσεις και δικτυώσεις του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγιάς

Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Δήμητρας και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς πραγματοποίησαν, την προηγούμενη Τετάρτη 13 Μαρτίου, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγιάς.

Στη Δήμητρα, με την πολύτιμη αρωγή της διευθύντριας του σχολείου, Καραγκούνη Ευανθίας, οργανώθηκε ενημερωτική ομιλία από τις κοινωνικούς λειτουργούς, Μπεϊνά Ζωή και Γκανάτσιου Αικατερίνη, απευθυνόμενη στους γονείς, αλλά και στους μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης, με θέμα συζήτησης τους κινδύνους τους διαδικτύου και τρόπους αντιμετώπισης. Παρουσιάστηκε υλικό, αλλά και εκπαιδευτική ταινία.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς υλοποιήθηκε ομιλία από την ειδική παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας, Ντελή Γεωργία, σε συνεργασία με την ψυχολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ρουκά Ευαγγελία, και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με θέμα «Γονεϊκός ρόλος και σχολείο».

Άξιες λόγου είναι και οι δικτυώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με φορείς και υπηρεσίες, όπως ο ΟΠΕΚΑ Λάρισας, το ΚΕΘΙ, ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ και Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Νομού Λάρισας.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Βρίσκεται στην Αγιά στην οδό Σοφοκλή Ευστρατιάδη 1. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2494350224-5 και email kkdimosagias@gmail.com.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email