Χώρα Αγιά

ΚΚΕ: “Να απαλλαγούν από την πληρωμή του Ε.Ν.Φ.Ι.Α οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία”

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας


Να απαλλαγούν από την πληρωμή του Ε.Ν.Φ.Ι.Α οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία


Ο λαός της Λάρισας, όπως και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, έζησε από πρώτο χέρι τις τραγικές συνέπειες της έλλειψης υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ήδη πέρασαν 7 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες με τους κατοίκους των συνοικιών της Λάρισας να προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να αποκαταστήσουν τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους (σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα κ.α.) με το κράτος να απουσιάζει προκλητικά απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση και παρά την υποτιθέμενη απαλλαγή των πλημμυροπαθών από την καταβολή του άδικου φόρου – Ε.Ν.Φ.Ι.Α., οι κάτοικοι καταγγέλλουν (π.χ. Ν. Σμύρνη) πως με βάση την ανάρτηση των εκκαθαριστικών για το 2024 καλούνται να πληρώσουν το “ραβασάκι” του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. με πρώτη δόση τον Απρίλη.

Η εξέλιξη αυτή μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους πληγέντες, οι οποίοι δηλώνουν “ξεχασμένοι” τόσους μήνες από το κράτος, την κυβέρνηση, η οποία τους θυμήθηκε τώρα για την είσπραξη του φόρου. Συγχρόνως, καλούν την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και απαιτούν να προχωρήσει στην απαλλαγή πληρωμής του συγκεκριμένου χαρατσιού.

Με βάση την εξέλιξη αυτή ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε τι ενέργειες θα προβεί άμεσα η κυβέρνηση ώστε να απαλλαγούν οι πλημμυροπαθείς της Λάρισας, όπως και όλοι οι πληγέντες, από την πληρωμή του Ε.Ν.Φ.Ι.Α.

Οι βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Μεταξάς Βασίλης

Μαρίνος Γιώργος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email