Χώρα Αγιά

Αυγενάκης: “Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 42 εκατομμυρίων ευρώ για τις παρακάρλιες περιοχές!! Πληρωμές άνω των 700 εκ. ευρώ πριν το Πάσχα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!!”

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 42 εκατομμυρίων ευρώ για τις παρακάρλιες περιοχές! / Αχτίδα αισιοδοξίας για τους πλημμυροπαθείς αγρότες χθεσινή δήλωση Αυγενάκη και ανακοίνωση ΥΠΑΑΤ / Χαρμόσυνα τα νέα και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές άνω των 700 εκ. ευρώ πριν το Πάσχα


“Χώρα Αγιά”


Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των πλημμυροπαθών αγροτών της παρακάρλιας ζώνης, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, δήλωση η οποία αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, που «χτίσθηκε» εκ του μηδενός, αφορά την κάλυψη μιας περιοχής περί των 100.000 στρεμμάτων που παραμένει ακόμα κάτω από το νερό με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, θα καλύψει τους αγρότες για τουλάχιστον δύο χρόνια και αν χρειαστεί και περισσότερο.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε, επίσης, ότι άνω των 700 εκατομμυρίων θα είναι, τελικά, τα ποσά που θα καταβάλλει στους αγρότες μέχρι το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε αυτά περιλαμβάνει τις συνδεδεμένες και τα οικολογικά σχήματα, καθώς και χρήματα του 2023 που δεν ενεργοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού. Όπως εξήγησε, καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια να ολοκληρωθούν έλεγχοι και να ενεργοποιηθούν παγωμένοι από το 2014, λογαριασμοί δικαιούχων, ενώ γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα 16.500 ΑΦΜ που ήταν δεσμευμένα, ώστε όσα είναι εντάξει να πληρωθούν και σε όσα υπάρχουν παρατυπίες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Καθοριστικό στοιχείο» τόνισε «για την ταχύτερη πληρωμή των αγροτών είναι το γεγονός ότι εφέτος το ΟΣΔΕ άνοιξε αρχές Απριλίου, ενώ πέρυσι είχε ανοίξει στα τέλη Αυγούστου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, ο ΥπΑΑΤ είπε ότι ήδη ο εισαγγελέας έχει καλέσει τον προηγούμενο διοικητή και διευθυντικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης. Τέλος, αναφερόμενος στην ΚΑΠ, ο υπουργός κάλεσε και πάλι τα κόμματα της Βουλής, να συμβάλλουν κι αυτά πιέζοντας τις ευρωομάδες στις οποίες ανήκουν, ώστε να υιοθετηθούν αλλαγές στην ΚΑΠ, στις οποίες συμφωνούν, προς όφελος των αγροτών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης για τις συνδεδεμένες – Στόχος η πληρωμή τους πριν από το Πάσχα

Με στόχο την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων πριν από το Πάσχα, εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην έγκαιρη καταχώρηση των εγγραφών στο σύστημα, διαδικασία που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του πλάνου της Διοίκησης του Οργανισμού.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι όσοι φορείς ή διαχειριστές φορέων δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Σύστημα Διαχείρισης Χρηστών (Σ.Δ.Χ) του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να την ολοκληρώσουν άμεσα.

Επίσης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) και οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία φορείς (έμποροι, εταιρείες κλπ) να μεριμνήσουν για την καταχώρηση του συνόλου των παραδόσεων των προαναφερόμενων προϊόντων, αυστηρά εντός του τεθέντος χρονικού διαστήματος, ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των εν λόγω συνδεδεμένων ενισχύσεων πριν το Πάσχα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2023.

Ειδικότερα:

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Οι εφαρμογές είναι ενεργές για καταχωρήσεις από το απόγευμα της Παρασκευής 05/04/2024 έως και την Κυριακή 14/04/2024.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΩΝ ΣΑΝΟΔΟΤΙΚΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΗΛΩΝ

Οι εφαρμογές είναι ενεργές για καταχωρήσεις από την Δευτέρα 08/04/2024 έως και την Κυριακή 14/04/2024.

Η είσοδος στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου:  https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/CoupledRegimes/#/login

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email