Χώρα Αγιά

ΓΕΛ Αγιάς: “Χαρίστε ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας”

«ΧΑΡΙΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ»

Εκστρατεία ενίσχυσης της σχολικής βιβλιοθήκης από τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του ΓΕΛ Αγιάς


«Οι Δωτιείς και ο μαγικός κόσμος του βιβλίου» καλούν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Αγιάς, τους τοπικούς φορείς, αλλά και κάθε βιβλιόφιλο της περιοχής (και όχι μόνο), να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, αλλά και μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου –τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου πριν τις διακοπές του Πάσχα– σας περιμένουμε με το βιβλίο ή και τα βιβλία που επιθυμείτε να χαρίσετε, καινούρια ή μεταχειρισμένα (σε καλή κατάσταση, χωρίς μουτζούρες).

Η πρωτοβουλία αυτή (μέρος των δράσεων του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του ΓΕΛ Αγιάς για το τρέχον σχολικό έτος) στόχο της έχει τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων συνθηκών για τη λειτουργία της -με την ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου- αλλά και την ανάδειξη της φιλαναγνωσίας ως μιας συνήθειας που αξίζει να την συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας.

«Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται» είπε ο Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός (106-43 π.Χ.), ενώ ο Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες (1899-1986) είπε «Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης.» Συμβάλετε κι εσείς, λοιπόν, να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο παράδεισο στο σχολείο μας!

*Οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δράση φιλοτεχνήθηκαν από τη μαθήτρια της Β΄ τάξης Χαρά Γκαλιάκη, μέλος του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του Σχολείου μας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email