Χώρα Αγιά

Μέλος του Δικτύου BELC ο Δήμος Αγιάς / Από την αντιδήμαρχο Γεωργία Ποτούλα εκπροσωπήθηκε σε σχετική δράση της Ευρ. Επιτροπής στις Βρυξέλλες

Μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Building Europe with Local Councillors (BELC)» έγινε ο Δήμος Αγιάς και συμμετείχε στην δράση που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 21 έως τις 24 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Σκοπός ήταν να καλλιεργηθεί περαιτέρω η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία ανάμεσα στις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας στις Βρυξέλλες, τα μέλη του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την προνομιακή επαφή με εμπειρογνώμονες της ΕΕ και εκπροσώπους υψηλού επιπέδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή των Περιφερειών και να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για θέματα της ΕΕ τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μεταξύ των εισηγητών του διημέρου ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Μαργαρίτης Σχοινάς, υπεύθυνος για την «προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», ο οποίος αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκά ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, παρουσίασε συνοπτικά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα κράτη – μέλη, με κύριο αίτημα των εκπροσώπων των δήμων η δημιουργία συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στα οποία οι άμεσοι δικαιούχοι να είναι οι δήμοι της χώρας.

Σημαντική ήταν και η ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (ERCC), που αποτελεί την καρδιά του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. και συντονίζει την παροχή βοήθειας σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές. Ειδικότερα, το ERCC εξασφαλίζει την ταχεία αποστολή έκτακτης υποστήριξης και λειτουργεί ως κόμβος συντονισμού μεταξύ των κρατών, στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από 22 δήμους στην Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μεταξύ άλλων και για τη μεγάλη σπουδαιότητα που έχουν για την Ευρώπη, οι ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν 6-9 Ιουνίου 2024. Τον Δήμο Αγιάς εκπροσώπησε η κ. Ποτούλα Γεωργία, αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Ισότητας, Νεολαίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email