Χώρα Αγιά

Ανοιχτή γενική πρόβα του Θ. Παπακωνσταντίνου πριν τις καλοκαιρινές του συναυλίες με σαφές πολιτικό μήνυμα: “Το νερό είναι δημόσιο αγαθό!!!” / Την Κυριακή στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Την γενική πρόβα ενόψει των μόνο πέντε προγραμματισμένων συναυλιών του για το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιήσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ, στο Μεταξοχώρι Αγιάς, και συγκεκριμένα στο γήπεδο 5χ5 στην έξοδο του οικισμού προς Νερόμυλους.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η πρωτοβουλία της ανοιχτής γενικής πρόβας είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου, συνδιοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου και η Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου, και υποστηρικτές η ΔΕΥΑ Αγιάς και ο Δήμος Αγιάς.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη διοργάνωση, στέλνεται ξεκάθαρο μήνυμα αντίθεσης προς κάθε προσπάθεια, σκέψη ή επιθυμία από την Πολιτεία ιδιωτικοποίησης του νερού. Ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός είναι γνωστό ότι έχει αντιταχθεί σθεναρά τον τελευταίο χρόνο σε μια τέτοια προοπτική. Κανείς, άλλωστε, δεν ξεχνά την δυνατή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον προπερασμένο Μάρτιο, όπου έγραφε:

“ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ…
Ο θίασος που κυβερνά, συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου. Ψηφίζει νομοσχέδιο που διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού. Θα ανοίξει την κερκόπορτα για να μπουκάρουν κερδοσκοπικές εταιρείες που ξέρουμε ότι δεν δίνουν τ’ αγγέλου τους νερό. Και αυτό, ενώ όλα δείχνουν πως στο κοντινό μέλλον-ιδιαίτερα στην περιοχή που αναπαύεται η χώρα μας- θα πούμε το νερό, νεράκι…”.

Από τους διοργανωτές σημειώνεται αυστηρά ότι τα αυτοκίνητα, όλων όσων θέλουν να παρακολουθήσουν την γενική πρόβα, θα πρέπει να μείνουν στην Αγιά. Χώρος παρκαρίσματος στο Μεταξοχώρι δεν θα υπάρξει.

Οι φετινές καλοκαιρινές συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου ξεκινούν την επόμενη Παρασκευή 17/5 και είναι οι εξής:

Παρασκευή 17 Μαΐου – Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Παρασκευή 24 Μαΐου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Παρασκευή 31 Μαΐου – Θέατρο Γης Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 7 Ιουνίου – Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Παρασκευή 14 Ιουνίου – Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”

Δίπλα του θα είναι οι ερμηνευτές Μάρθα Φριντζήλα, Αλέξανδρος Κτιστάκης και Γιάννης Λίταινας, και οι μουσικοί:

Βάσω Δημητρίου (ηλεκτρική κιθάρα)
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα)
Αποστόλης Γιάγκος (πλήκτρα)
Γιώργος Αγγελάκης (τρομπόνι, ακορντεόν)
Δημήτρης Μυστακίδης (ακουστική κιθάρα)
Θανάσης Βόλλας (λαούτο, μπουζούκι)
Κωσταντής Πιστιόλης (κλαρίνο, γκάιντα)
Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο)
Νίκος Δημηνάκης (σαξόφωνα)
Φοίβος Άνθης (τύμπανα)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email