Χώρα Αγιά

Η γραμματέας της Δ.Ο. Αγιάς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χριστίνα Γιαννουλέα, για την Ημέρα της Γυναίκας

Όταν η μαχητικότητα και η διεκδίκηση για την ισότητα των γυναικών διαχρονικά εκφράζεται στις 8 Μαρτίου ως ημέρα γιορτής των δικαιωμάτων από την μια, και από την άλλη ο Γραμματέας του ΟΗΕ μας λέει πως για τα επόμενα 300 χρόνια η ισότητα ανά την υφήλιο είναι ακόμα ζητούμενο, ειδικότερα από τις χώρες που αντιμετωπίζουν την γυναικεία ύπαρξη ως δεύτερης κατηγορίας, τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον φαντάζουν γιγάντια.

Οι σύγχρονες κοινωνίες, οι οποίες κάνανε βήματα μπροστά, βοήθησαν την ισότητα των φύλων να εξελιχθεί, με αποτελέσματα όμως που δεν δικαιώνουν την προσπάθεια όσο ίσως θα θέλαμε.

Βλέπουμε να υπάρχει έντονη βία, η οποία αναπτύσσεται κατά καιρούς επικίνδυνα, με την Πολιτεία να είναι ανίσχυρη σε μηχανισμούς προστασίας και πρόληψης, και πολύ περισσότερο να γίνεται απλός δέκτης των ενεργειών βίας όσο και αν προσπαθεί το αντίθετο πραγματικά.

Εδώ έρχονται τα κοινωνικά κινήματα τα οποία πιθανόν να έχουν μεγαλύτερο παρεμβατικό ρόλο με τα δυνατά μηνύματα που περνάνε και με τις εθελοντικές οργανώσεις τα οποία όμως θα πρέπει απαραίτητα να συνεργαστούν με την επίσημη Πολιτεία στη δημιουργία των δομών εκείνων που θα αποτελέσουν έναν χώρο προστασίας θεσμικών αλλαγών και θα βοηθήσουν στην αποφυγή βίαιων πράξεων που καταλήγουν στο έγκλημα.

Η ισότητα των γυναικών, τόσο σε ένα περιβάλλον όπου οι χώρες κάνουν βήματα διαρκώς προς τον βούρκο των συμφερόντων με κατευθυνόμενους πολέμους και ανθρώπους που αφήνονται στον αφανισμό, όσο και σε ένα περιβάλλον όπου η μετανάστευση πραγματοποιείται από τις χώρες των πολέμων και τις πείνας σε χώρες προηγμένες που παρουσιάζουν αυξημένη εγκληματικότητα λόγω της διαφορετικότητας και τις ανισότητας μεταξύ των λαών, μοιάζει πολύ μικρή έως ανύπαρκτη.

Τέλος, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, όπου τα βήματα είναι γοργά προς την ανάπτυξη ας μειωθούν τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και τα φαινόμενα ανισότητας των λαών.

Μια ισορροπία που ολοένα είναι και πιο εύθραυστη!!!!

Για την Δημοτική Οργάνωση Αγιάς

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Γραμματέας

Γιαννουλέα Χριστίνα

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email