Χώρα Αγιά

Η αγωνία των μικρών αγροτών / Του Δημήτρη Ευθυμίου, Τομεάρχη Επιχειρηματικότητας της ΔΕΕΠ ν. Λάρισας της Ν.Δ. 

Η αγωνία των μικρών αγροτών


Του Δημήτρη Ευθυμίου,

Τομεάρχη Επιχειρηματικότητας της ΔΕΕΠ ν. Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας


Οι μικροί αγρότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που απειλούν την επιβίωσή τους και τη βιωσιμότητα των αγροτικών κοινοτήτων.

Η υψηλή γραφειοκρατία, οι υψηλοί φόροι και εισφορές, καθώς και η έλλειψη πρόσβασης σε πιστώσεις και επενδύσεις αποτελούν μερικά από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επιπλέον, η αύξηση του κόστους παραγωγής, η ανεπάρκεια υποδομών και η πρόκληση της αλλαγής του κλίματος αποτελούν σοβαρές απειλές για την αγροτική οικονομία.

Η μείωση των εσόδων λόγω της ανεπαρκούς αγοράς και η ανταγωνιστικότητα με τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις αποτελούν επίσης σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί αγρότες.

Παρά τις δυσκολίες, οι μικροί αγρότες στην Ελλάδα προσπαθούν να επιβιώσουν με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων τους και την αναζήτηση νέων αγορών εξαγωγών.

Ωστόσο, η ανάγκη για περαιτέρω υποστήριξη, από την κυβέρνηση και τους φορείς λήψης αποφάσεων, παραμένει επιτακτική προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ευημερία του αγροτικού κόσμου.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email