Χώρα Αγιά

“ΠΡΟΙΚΕΣ… 5 πρόσωπα σε 48 πράξεις” / Παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Παρουσίαση βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου

“ΠΡΟΙΚΕΣ… 5 πρόσωπα σε 48 πράξεις” είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου που θα παρουσιαστεί, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 18:30, στον Πολιτιστικό Κέντρο του Μεταξοχωρίου Αγιάς (παλιό Παρθεναγωγείο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ιωάννα Γιαννακοπούλου, η Άννα Βαρνά, εκπαιδευτικός / bookblogger, η Μαρία Γρηγοριάδου, σύμβουλος στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σοφία Κύρμπα.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Δέσποινα Μπουνίτση, Κατερίνα Βιτσέντζου, Ευαγγελία Μπεϊνά, Αύρα Πανουσοπούλου.

Συμμετέχει η Χορωδία Μεταξοχωρίου

Κιθάρα: Νίκος Γρίβας

Κλαρίνο: Γιάννης Μπάος


Διοργάνωση: Ακυβέρνητες Πολιτείες


Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον πρόλογο της συγγραφέα:

«Αυτό το έργο ανήκει στις αφηγήτριές του, τις γυναίκες που μου μίλησαν για τη ζωή τους, τα προικιά και τα νυχτέρια, το προξενιό, τον έρωτα, τον γάμο, την επόμενη μέρα, αλλά και τη φτώχεια, τον εμφύλιο, τη σκληρότητα της ζωής, τις προσδοκίες και τις ματαιώσεις.

Πρόκειται για αφηγήσεις ζωής πέντε γυναικών του θεσσαλικού κάμπου, με τη μεγαλύτερη από αυτές να βρίσκεται στα 95 της, τη μικρότερη στα 71. Διαβάζουμε για γάμους στα 14 και γάμους στα 38. Αφηγήσεις που φέρνουν στο φως τη ρωγμή του έρωτα στον γάμο από προξενιό, τη σιωπή που σημαίνει συναίνεση, τη σιωπή που σημαίνει άρνηση, την υποταγή, την ανυπακοή. Αφηγήσεις που υπαινίσσονται ιστορίες ανείπωτες της γυναικείας συνθήκης αλλά κυρίως εσωτερική δύναμη κι έναν διαρκή αγώνα πάνω στο νόημα…».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email