Χώρα Αγιά

Επικαιροποίηση έκτακτου καιρικού δελτίου: Επιμένουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα για έντονα φαινόμενα σε Αγιά, Μαγνησία και Σποράδες

Επιμέλεια-σύνταξη πρόγνωσης:

Πάνος Αρχοντής

Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Πιστοποιημένος Προγνώστης


Συνεχίζουν και τα σημερινά πρωινά στοιχεία (19.4) να επιμένουν για πολύ έντονα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία απόψε την νύχτα της Παρασκευής έως τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο του Σαββάτου.

Τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα εστιάζουν τα πολύ έντονα φαινόμενα στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα στο Πήλιο και τα ανατολικά παράλια τμήματά του. Φυσικά όπως θα δείτε και στον χάρτη που σας έχω σχεδιάσει, έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλη τη Θεσσαλία (πορτοκαλί χρώματα), αλλά τα πολύ έντονα (κόκκινα χρώματα) θα επικεντρωθούν στο σύνολο του νομού Μαγνησίας (κυρίως Πήλιο, ανατολικά παράλια Πηλίου), σε Αγιά, παράλια Αγιάς και Σποράδες.

Οι περιοχές που βρίσκονται μέσα στις κόκκινες αποχρώσεις έχουν σημαντική πιθανότητα να εμφανίσουν τοπικές πλημμύρες, υπερχειλίσεις ρεμάτων και ποταμών καθώς και τοπικές κατολισθήσεις.

Κατά μέσο όρο και ενδεικτικά στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας στα πεδινά τμήματα αναμένονται από 30 έως 50/60 χιλιοστά βροχής, στην Αγιά-παράλια Αγιάς 50-80 χιλιοστά, στην πόλη του Βόλου και τον Αλμυρό 60-80 χιλιοστά, στην υπόλοιπη πεδινή Μαγνησία 50-80, στο Πήλιο και τα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα 100-130 χιλιοστά βροχής και τέλος στις Σποράδες 60-80 χιλιοστά βροχής.

Να τονίσω πως τα παραπάνω χιλιοστά βροχής είναι ενδεικτικά, μπορεί δηλαδή να σημειωθούν όσα σας έγραψα, μπορεί λιγότερα ή και παραπάνω τοπικά.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΕΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 19-20/4:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email