Χώρα Αγιά

Πρωταθλητής Θεσσαλίας ο Αγιώτης Άκης Γκουβαΐλας με την ομάδα μπάσκετ του Νέου Κεραυνού Λάρισας

Τον τίτλο του Πρωταθλητή Παίδων Θεσσαλίας πανηγυρίζει από το Σάββατο 20 Απριλίου η ομάδα του Νέου Κεραυνού Λάρισας, όταν στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο της Χάλκης, μετά από ένα πολύ όμορφο και συναρπαστικό παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, κατάφερε στο 4ο δεκάλεπτο να κάμψει την αντίσταση της Πρότυπης Ακαδημίας Βόλου (Elite Basketball Academy) και να πάρει την νίκη με 92-64.

Η νικήτρια ομάδα, αν και ξεκίνησε το παιχνίδι αγχωμένα και με πολλά εύκολα λάθη, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και με όμορφο μπάσκετ πήρε εν τέλει με μεγάλη διαφορά το ροζ φύλλο.

Μεταξύ των πρωταθλητών στην ομάδα των Πάκα – Χαιρετίδη κι ένας Αγιώτης, ο Άκης Γκουβαΐλας, γιος του γεωπόνου Χρήστου Γκουβαΐλα και της συμβολαιογράφου Ευαγγελίας Καραθανάση.

Ο 15χρονος Άκης (γεννημένος το 2009) ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Γυμναστικό Σύλλογο της Αγιάς “Ερμής” το 2014, έμεινε σε αυτόν για οχτώ χρόνια και το 2022 μεταπήδησε στον Φοίβο Γιάννουλης. Από τον Δεκέμβριο του 2023 ανήκει στην οικογένεια του Νέου Κεραυνού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την απονομή του Κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα και των μεταλλίων και στις δύο ομάδες έκαναν ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Βάιος Φαλάγγας, ο Γ. Γραμματέας κ. Δημήτρης Καραστάθης και το μέλος της κ. Αθανάσιος Δρυστέλλας.

Τα δεκάλεπτα του μεγάλου τελικού ήταν 27-24, 43-45, 65-58, 92-64 και διαιτητές οι Πιτσίλκας Β. – Μπουγλός Ι.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email