Χώρα Αγιά

Κατερίνα Τσιάπανου: Από τον “Φιλοκτήτη” Μελιβοίας στην Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών

Το 2022 έφερε μία τιμητική διάκριση για το ποδόσφαιρο του Δήμου Αγιάς, καθώς η προπονήτρια του Φιλοκτήτη Μελιβοίας, Κατερίνα Τσιάπανου, ανέλαβε καθήκοντα βοηθού προπονητή στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών.

Η Μελιβοιώτισσα προπονήτρια τα τελευταία 2 χρόνια βρέθηκε στον πάγκο του Φιλοκτήτη με εξαιρετική επιτυχία και εκπληκτικά αποτελέσματα σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Η διαδρομή και οι διακρίσεις της

Γεννημένη στις 12 Ιουλίου 1978, η Κατερίνα Τσιάπανου ξεκίνησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στον Κένταυρο Λάρισας. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου επί δύο και πλέον δεκαετίες, αποτέλεσε τη βάση για την υλοποίηση των αθλητικών της ονείρων. Επί μία πενταετία (1998-2003) αγωνίστηκε στην ισχυρή τότε Ηλιούπολη, για να ακολουθήσει η μεταγραφή της στον ΠΑΟΚ, την αναδυόμενη μεγάλη δύναμη του γυναικείου ποδοσφαίρου, όπου αγωνίστηκε για άλλα πέντε χρόνια, κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας (2006, 2007, 2008), ενώ με τα «ασπρόμαυρα» εκπροσώπησε τη χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνολικά, κατέγραψε 234 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, ενώ η επίδοσή της στο σκοράρισμα ήταν εντυπωσιακή, με απολογισμό 157 τερμάτων. Κορωνίδα της αθλητικής της παρουσίας αποτέλεσε η κλήση της στην Εθνική ομάδα, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε 31 φορές. (Εκπληκτική, ασφαλώς, η σύμπτωση να υπάρχουν δύο Μελιβοιώτισσες που έχουν τιμήσει το εθνόσημο διεθνώς μέσω του ποδοσφαίρου, καθώς στα επιτεύγματα της Τσιάπανου προστέθηκε η εντυπωσιακή εξέλιξη της διαιτήτριας Ανδρομάχης Τσιοφλίκη).

Στα 30 της χρόνια επέλεξε να «κρεμάσει» τα παπούτσια της και να στραφεί στην προπονητική, όπου η πρώτη επιτυχία ήλθε κατά την περίοδο 2009-2010 με την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου, αυτήν τη φορά από την άκρη του πάγκου του αγαπημένου της ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη επιτυχία αποτέλεσε εφαλτήριο για τη μεταπήδησή της και σε ομάδες υποδομής (Μακεδονικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Κισσός Χορτιάτη), ενώ το 2018 ανέλαβε για πρώτη φορά ανδρική ομάδα, τον Κεραυνό Αγίου Παύλου, που ανήκε στη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας και στη συνέχεια επέστρεψε στη γενέτειρά της αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Φιλοκτήτη Μελιβοίας.

Κείμενο: Συντακτική Ομάδα της “Χώρα Αγιά”

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Δείτε και αυτά:​